Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Cronica de film Big Bad Wolves

Big Bad Wolves – Lupi mari si rai

   Si cum altfel ar putea fi lupii, decat mari si rai?! Doar tuturor ne-a fost marcata copilaria de povestea Scufitei Rosii. Pana la mitul lupului cel rau, filmul nostru incepe cu un grup de copii ce se joaca de-a v-ati ascunselea. Intriga e ca una dintre copile se ascunde atat de bine ca nu mai e gasita decat la mult timp dupa ce jocul se va fi terminat. Ca sa fie poveste de groaza, e gasita decapitata si violata…deci filmul ne prezinta goana dupa lupul cel mare si rau. Goana tatalui fetitei si goana politiei, cu precadere a unui anume politist.

Big Bad Wolves - recenzie film

   Probabil va intrebati de ce titlul implica mai multi lupi, dar daca v-as spune eu care a fost rationamentul v-as povesti tot filmul. Si nu se cade, mai ales ca filmul asta chiar merita vazut. Nu va lasati descurajati de faptul ca e un film israelian. Cand spun asta ma refer la faptul ca publicul roman  nu a avut ocazia sa guste din umorul israelian. V-am mai povestit deunazi de Anderswo, dar Big Bad Wolves nu m-a impresionat placut doar pe mine, ci chiar si pe Tarantino, care l-a catalogat drept cel mai bun film al anului 2013. De unde deducem ca umorul negru din filmul asta e la un nivel destul de inalt.

   Si ca tot veni vorba de anul productiei, va mai pot spune ca, desi anonimi pentru noi, actorii filmului astuia au multe filme la activ in tara lor de bastina si ca regizorii cu siguranta nu mai sunt anonimi de cand au lansat acest film, echipa de productie fiind recompensata cu o sumedenie de premii la diverse festivaluri de film.

   Dincolo de capitolul umor negru, Big Bad Wolves exceleaz? ?i la capitolul suspans. Suspansul nu e dat atat de actiune, pe cat e dat de jocul actorilor si regie. Recunosc ca eu m-am lasat pacalita de actori si am fost surprinsa de final, desi l-am intuit, existand un indiciu atent strecurat la un moment dat – a se retine momentul aniversarii fetitei profesorului de religie.

   Toti cei care v-ati simtit intrigati dupa vizionarea acestei pelicule, sunteti invitati sa comentati :)

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Pentru ca lucrez in domeniul juridic, un domeniu mult prea pragmatic pentru firea mea romantica, evadez cat de des pot in lumea artelor: citesc neaparat inainte de culcare, ador cinematografia non-hollywoodiana si fotografiez secvente de frumos. In lumea pianului evadez prea rar, din pacate, pianul ramanand in casa parinteasca, dar muzica ma insoteste non-stop. Sufletul mi-e ca o carte deschisa, dar scrisa codificat, cu coperte frumoase si scriitura melodioasa.

Post a Comment

You don't have permission to register