Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Cronica de film, 11.22.63 - o miniserie despre efectele calatoriei in timp

11.22.63 – o miniserie despre efectele calatoriei in timp

Data de 22 noiembrie 1963 este una extrem de tragica in istoria Statelor Unite. Este data la care J.F.Kennedy este asasinat si natiunea americana pierde un presedinte care promitea schimbarea. In pofida asteptarilor, miniseria 11.22.63 nu diseca multitudinea de conspiratii din spatele asasinarii lui JFK. In schimb, aceasta este o ecranizare aproape fidela a romanului omonim al lui Stephen King.

   Personajul principal, profesorul de engleza Jake Amberson, interpretat de James Franco, calatoreste inapoi in timp in 1960 printr-un portal ascuns intr-un bar. Proprietarul localului si prietenul lui Jake, Al (Chris Cooper), il convinge pe Jake sa treaca prin portal si sa traiasca urmatorii 3 ani in trecut, in speranta ca va reusi sa impiedice asasinarea presedintelui JFK. Premisa este ca aceasta schimbare va duce la un prezent mai bun, prevenind razboiul din Vietnam sau tragedia de la 11 septembrie.

   Din momentul in care calatoreste in trecut si pana la sfarsitul seriei, Jake lupta impotriva unui inamic neinduplecat, fiind bantuit de aceeasi replica pe care Al i-a adresat-o inainte sa moara: Cand te lupti cu trecutul, trecutul riposteaza. Astfel, orice incercare a lui Jake de a altera trecutul este impiedicata de o serie de evenimente terifiante care ii ameninta viata lui, sau celor apropiati.

   Seria este produsa sub supervizarea lui King, astfel ca trecutul este cu atat mai crud cu cat pe parcursul seriei, Jake ajunge sa se piarda in contextul trecutului si sa uite de ce a venit acolo. Se angajeaza ca profesor de engleza la un liceu si se indragosteste de o colega, Sadie, interpretata de Sarah Gadon.

   Asemenea altor filme cu acelasi subiect, precum Masina Timpului (2002, cu Guy Pearce si Jeremy Irons) sau Armata celor 12 maimute (1995, cu Bruce Willis si Brad Pitt), miniseria 11.22.63 intareste ideea imposibilitatii alterarii trecutului si a efectelor nefaste pe care acesta il are asupra celui care incearca.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Imi place sa dezbat orice, oricat, pun pasiune in tot ceea ce fac si nu fac decat ce-mi place. Cred puternic in libertatea de exprimare si dispretuiesc cenzura.

Post a Comment

You don't have permission to register