Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Recenzie Ramana Maharshi - Cine sunt eu

Ramana Maharshi – Cine sunt eu?

   Am experimentat tacerea citind cartea despre Bhagavan Sri Ramana numit Maharishi! Cum?

   Nu pot sa va explic trairile mele si nici pacea mintii, pot sa va spun ca simplitatea isi re-gaseste loc in suflet incet, incet, citind!

   Am inteles diferenta dintre Eu si Sinele Meu in momentul in care mintea mi-a tras o palma zdravana, deconectandu-ma de la prezent. Am preluat-o fara sa ma gandesc (mai simplu asa) si am intrat in acest vartej de recunoastere a mea, cea uitata, cea simplificata…

recenzie de carte - Cine sunt eu? - Ramana Maharshi   Asa realizezi ca ai nevoie de experientele de viata ale celorlalti, nu pentru a invata lucruri noi, ci pentru a te recunoaste pe tine insuti in propria-ti oglinda insa prin reflexia celorlalti (traim intr-o lume materiala, a „Eu-lui”, din pacate).

   Poate despre asta este vorba in cartea Cine sunt Eu? carte aparuta la Editura Herald.

   Mi-a placut spontaneitatea raspunsurilor date de Bhagavan la intrebarile celor din jur, raspunsuri spuse in gluma sau raspunsuri ghicite in tacerea lui de cei ce erau pregatiti sa asculte sau sa vada in simpla privire, mult mai intensa si adanca decat orice cuvinte folosite.

   Detasarea totala de ceea ce este material, dar si grija fata de tot ceea ce traieste in jur, face ca Bhagavan sa devina un guru universal si adulat de multimea de discipoli stransi in jurul lui. El stie ca o atitudine egala fata de tot ce este viu e semnul realizarii esentei spirituale, iar tacerea este linistea de trebuinta mintii ca Sinele sa fie auzit si ascultat!

   Cartea este o initiere in Sinele fiecaruia dintre noi! O recomand celor treziti sau pe drumul acesta al constiintei de Sine, pentru ca altfel nu veti sti ce sa credeti, nu veti sti de unde sa incepeti!

   Cele 28 de intrebari si raspunsuri cuprinse in carte, va vor ajuta cu siguranta sa va gasiti propria Cale a Cunoasterii.

   Cateva intrabari si raspunsuri edificatoare:

   – Cine sunt Eu?

   Nu sunt piele, carne, sange, nervi, grasime, vene, oase. Nu sunt sunet, atingere, culoare, gust, miros. Nu sunt vorbire, miscare, prindere, eliminare si placere. Nu sunt mintea care gandeste, nici nestiinta.

   – Daca nu sunt nimic din toate acestea, atunci cine sunt Eu?

   Constienta, aceasta sunt Eu.

   – Care e natura acestei Constiente?

   Natura Constientei este Existenta – Constiinta – Beatitudine.

   – Cand se va atinge realizarea Sinelui?

   Atunci cand lumea (ceea-ce-se-vede) va fi inlaturata, se va ajunge la realizarea Sinelui (cel-ce-vede)!

   Pentru a ridica valul de deasupra misterul si a isca in adancul vostru ceva din tacere, urmariti cateva din afirmatile invatatorului:

   O zi frumoasa si re-cunoastere placuta, suflete!

—————————————————————–

   *Cartea Cine sunt eu? – Ramana Maharshi a fost oferita de Editura Herald si poate fi achizitionata la pret redus, aici:
https://www.edituraherald.ro/carti/cine-sunt-eu-372-detail#.Vcym5rKqqko

Discutii pe Facebook
libris.ro

Sunt un OM in cautarea propriului Sine, imi place sa pasesc alaturi de cei pregatiti pe calea constientizarii si accept ca pot sa devin incomod de sincera pentru ca sunt Unica, la fel ca si Tine, prietene! Bine te-am gasit, bine ai venit la mine in suflet!

Post a Comment

You don't have permission to register