Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

O saptamana in decembrie, de Sebastian Faulks. Recenzie de carte

O saptamana in decembrie, de Sebastian Faulks

Sau singuratatea omului din secolul 21.

   O saptamana in decembrie  este o disectie asupra singuratatii individului modern, indiferent de mediul social, situatie financiara sau apartenenta etnica intr-o Londra a anului 2007.

O saptamana in decembrie - recenzie de carte

O saptamana in decembrie, de Sebastian Faulks | recezie de carte

   Eroii cartii sunt ori singuri-singuri, ori singuri in doi, ori singuri intr-o familie extinsa. Intr-un final cititorul constata ca sunt singuri chiar si la o pompoasa petrecere.

   Sebastian Faulks ne etaleaza sapte destine – sapte personaje fara prea multe in comun, dar care ajung impreuna la o serata. Viata lor o cunoastem pe parcursul unei saptamani din preajma Craciunului si constatam ca personajele lui Faulks au de toate, numai fericire nu.

   Jennie Fortune – conductor la metrou si Gabriel Northwood – avocat mediocru incearca sa se cunoasca reciproc, ajutati de o sclipire de romantism si incurcati de o tona de timiditate.

   Ralph Tranter – un recenzor literar decrepit si acrit, din care rabufneste invidia – alearga ca nebunul dupa un strop de recunoastere sociala si profesionala.

   Roger si Amanda Malpasse – bogati si blazati, fitosi cu tabu-uri.

   Lance si Sophie Topping – el, un politician proaspat propulsat de partid, iar ea fix sotia parvenita de care avea nevoie el pentru a-i intretine imaginea publica atat de necesara. Amandoi neglijandu-si copiii.

   John Veals  – bancher si speculant financiar, respira, mananca si doarme numai pentru a face bani. Se scalda intr-o avere imensa, fara viata personala, fara alt orizont decat contul bancar. Sotia sa Vanessa il dispretuieste si fiul lor Finn o ia razna intr-o lume numai a lui, bogata in canabis.

   Hassan – fiul rebel al sotilor Farooq si Nassim al-Rashid, cu toata sansa lui de a se fi nascut intr-o familie onorabila de imigranti, cu toata bogatia acumulata de tatal sau prin munca asidua, e vesnic nemultumit. Osciland intre Londra occidentala si Coran-ul impus de religie, Hassan este personajul care ofera cea mai mare incarcatura de emotie a romanului O saptamana in decembrie. Alunecand intr-o celula terorista, Hassan urmeaza sa-si sacrifice viata intr-un atentat cu bombe. Programat chiar in seara cand personajele romanului – inclusiv parintii lui – se intalnesc festiv.

   Vor muri toate din cauza lui Hassan? Aflati citind O saptamana in decembrie, de Sebastian Faulks.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register