Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Jocurile foamei, de Suzanne Collins. Vol. II – Sfidarea

   Sfidarea Capitoliului si a presedintelui dictator Snow a inceput la finalul primului volum, cand Katniss si Peeta au ramas ultimii supravietuitori in Arena si ar fi trebuit sa se „elimine” reciproc – unul mort si celalalt castigator. Numai ca isteata Katniss ii sfideaza pe toti printr-un gest socant: un pumn de fructe otravite inghitite de cei doi. Moartea lor ar fi lasat Capitoliul fara castigator, fara distractie, aruncandu-l pe Snow in ridicol si riscand sa-si piarda autoritatea. Megalomanul presedinte nu poate suporta asa ceva si, scrasnind din dinti, schimba regula Jocurilor foamei lasand 2 castigatori in viata. Mai ales ca, in ochii spectatorilor Katniss si Peeta se iubesc, emotiile curg valuri, Capitoliul e in delir…

jocurile foamei sfidarea recenzie de carte   Numai ca Districtele inteleg subtilitatea acestui joc straniu si incurajati de aroganta fetei la adresa dictatorului, incep sa se agite. Districtul 12 este fericit ca si-a recapatat ambii copii trimisi la sacrificiu, insa nu uita mizeria si degradarea in care se traieste. Editia 74 a Jocurilor foamei este castigata de Katniss si Peeta, dar…

   Se pregateste a 75-a editie, anul urmator. Si pentru ca Snow si-ar dori-o pe Katniss moarta, iar schimba regulile: la acest Jubileu se va face „extractia” numai dintre castigatorii celorlalte jocuri, indiferent de varsta – un baiat si-o fata din fiecare district. Cum de-a lungul timpului in Districtul 12 au existat numai 3 castigatori, automat Katniss se intoarce in Arena, insotita tot de Peeta – acum „logodnicul” ei doar pe ecranele tv.

   Provocarea este uriasa pentru ca adversarii sunt fosti castigatori si au experienta, chiar daca unii sunt mai in varsta. Urmeaza acelasi traseu de pregatiri la Capitoliu si aruncarea tribunilor in Arena – acum, o Arena cu mult mai periculoasa decat precedentele.

   Personajele din jurul lui Katniss sunt absolut superbe – fie pozitive, fie negative. Pe unele le-am intalnit in primul volum:  Haymitch – mentorul celor doi tributi, Cinna – fabulosul designer vestimentar al fetei si un admirator dedicat ei, Plutarh – creatorul de jocuri cu rol de rebel sub acoperire, Beetee – genialul tribut inventator, Finnik, Gale, Johanna si multi altii care-si doresc libertate si eliberare. Iar prin Katniss ei pot obtine asta, uneori fara ca ea insasi s-o stie.

   Pe langa salbaticia si cruzimea unui regim totalitar condus de Snow, uimitoare este etalarea unei tehnologii de inalta clasa, fascinanta si credibila acum doar in literatura SF.

   In aceasta a 75-a editie din Jocurile foamei va ramane un singur castigator, iar Katniss si Peeta iar sunt in situatia de a-i elimina pe ceilalti pentru ca apoi sa se lupte intre ei pentru supravietuire. O fisura in tehnologia Arenei va arunca Panem-ul intr-o situatie exploziva, inedita. Cine va supravietui si de ce? Veti afla citind volumul 3 din Jocurile Foamei.

   Sfidarea – cartea care te convinge ca un pion poate rasturna un imperiu. Doar prin simpla lui prezenta si prin actiunile sale naturale, fara planificare, fara regizare…Sfidarea lui Katniss la adresa lui Snow este naturala, instinctuala si devastatoare pentru Capitoliu.

   Un roman oferit de Libris unde gasiti peste 100.000 de carti online, acum cu un discount substantial!

Discutii pe Facebook

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register