Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

JANE EYRE, de Charlotte Bronte. Recenzie de carte

JANE EYRE, de Charlotte Bronte. Recenzie de carte

  Atunci cand vrei sa mai adaugi o mica doza de emotie in viata ta, poate sa rememorezi niste sentimente, trairi sau poate pur si simplu vrei sa te afunzi intr-o carte buna si esti genul “romanticului etern”, pe lista proprie a “cartilor de citit”, una dintre optiuni ar putea fi Jane Eyre.

   Jane Eyre, de Charlotte Bronte este genul acela de carte care iti dozeaza starile, de la furie, la extaz, nedumerire, emotie, curaj, te trece printr-un val de emotii si te readuce cu picioarele pe pamant intr-un final, atunci cand constati ca s-a terminat si ramai blocat pe poveste, o saptamana, doua sau poate chiar mai bine.

   Inca de la inceputul cartii emotiile incep sa explodeze fara ca tu sa-ti dai seama si ajungi sa urmaresti linia evenimentelor si sa realizezi ca nu poti lasa cartea din mana orice s-ar intampla. Observi clasica poveste de dragoste care se contureaza sub o mantie de mister, evolutia unei tinere marcata de saracie si lipsuri care ajunge guvernanta la Thornfield Hall, castelul unui gentleman bogat, Edward Rochester. Cum in timp, cei doi incep sa se apropie, sa discute, sa se contrazica si sa dezvolte un respect reciproc care in cele din urma ii va duce in punctul in care sa realizeze ca s-au indragostit.

   Antagonismul personajelor fac din poveste sa fie cu mult mai incitanta si sa ia o amploare impresionanta. Nu este vorba despre o poveste tipica de dragoste, in acest roman sentimentul se imbina cu misterul si se dozeaza efectiv unul pe celalalt si reusesc sa-l faca pe cititor sa traiasca momentele cu o intensitate la care nici nu se gandea.
Secretul ce-l tainuie Rochester este cel care schimba cursul povestii si implicit destinul personajelor, il ia prin surprindere pe cititor si ii stimuleaza curiozitatea, iar finalul este realmente coplesitor.

   Roman al unei dragoste patimase care depaseste orice dificultate, diferenta de clasa, sexualitate sau religie. Un roman surprinzator, plin de mister, dragoste, furie, sentimente pe care le amplifica si i le transmite cititorului sub forma unor doze mici si prelungite pe tot parcursul lui.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Se spune ca noi oamenii ar trebui sa facem ceva pentru sufletul nostru in fiecare zi, eu asta fac, scriu si citesc si sunt extrem de norocoasa ca imi pot gasi linistea in modul asta

Post a Comment

You don't have permission to register