Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

In umbra adevarului, de Eva Kas. Recenzie de carte

In umbra adevarului, de Eva Kas

   Editura ”Antet” a publicat romanul In umbra adevarului de Eva Kas. Povestea are o latură psihologică și însumează trăirile intense expuse în scris ca o durere nemărginită, un chin ajuns la disperare. Autoarea, luând glasul personajului, pune în lumină fiecare moment de maximă intensitate:

in umbra adevarului eva kas recenzie de carte

In umbra adevarului, de Eva Kas

   ”Asociez libertatea cu un drog. Când nu mai am acces la ea, tot organismul îmi este dat peste cap. Sufăr de insomnie, apatie, epuizare, slăbiciune amplificată de o serie de tulburări nervoase și psihice. Nu știu cine poate vedea sub învelișul lucrurilor, dar rodul acestor proceduri juridice au în miez un sâmbure amar. Setea mea de libertate e permanentă și nestinsă”.

”În fiecare minut al vieții mele se întindea o prăpastie, între ieri și azi, o eternitate, care mă înspăimânta. Nu mă mai puteam bucura de nimic și mi‐aș fi dorit atât de mult să simt un strop de fericire!

   ”Lipsa de libertate mă conduce, într‐un mod aproape infailibil, la pierderea unui număr prețios de idei, care să mă ajute să depășesc perioada aceasta de tortură. Doar imaginația poate lua o direcție cu totul diferită, dar parcă niciodată în direcția potrivită. Cercul ideilor mele nu se întinde dincolo de teritoriul marcat din care nu am voie să ies. Din toată această întâmplare, cel mai odios aspect este cel al umilinței. Peste toate cred că aș fi putut să trec la un moment dat, dar niciodată nu voi uita și accepta felul îngrozitor și gratuit în care am fost tratată.”

   Suferința provocată de o nedreptate este ca o boală care îți lasă cicatrici adânci, iar când este vorba despre detenție, supliciul rămâne etern impregnat în memoria celui ce a fost forțat să o îndure. Maltratarea psihică la care se recurge prin arest, nu face altceva decât să trezească ură, cu atât mai mult atunci când ”inculpații” sunt prinși într-un joc murdar, al unor victime false. Nu este specificată țara, locul unde se desfășoară acțiunea, dar supliciul cauzat de o injustiție este resimțit la fel în sufletul oricui, indiferent de naționalitate.

   In umbra adevarului este, poate, o viziune nedorită asupra unei realități sumbre, dar fiindcă nu este o simplă povestire, ci reprezintă un eveniment real din viața cuiva (care a avut încrederea să se confeseze cititorului), ia forma unei lumi în care trăim cu toții, din păcate.

   In umbra adevarului este cartea vremurilor de astăzi.
_____________

Romanul se gaseste in Libraria M. Eminescu (Bucuresti), in reteaua Librarium (Bucuresti, Iasi, Cluj), Libris

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register