Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Recenzie Femei, de Charles Bukowski

Femei, de Charles Bukowski

   Cineva tare drag mie si cu gusturi alese il are ca scriitor preferat pe Bukowski. Si m-am lasat influentata (de drag si de gusturi alese) pana-ntr-atat incat am achizitionat romanul Femei semnat de Charles Bukowski.

   Ce sa zic? Am cam pierdut timpul degeaba cu cititul lui. Un roman ca o dare de seama. Un fel de raport zilnic al activitatilor unui ins usor depravat.

   Insul, pe numele lui de personaj Chinaski, e un scriitoras intarziat care, ajuns la 50 de ani si la o oarecare notorietate, se bucura ca inecatul de toate muierile care-i apar in cale – si ele, muierile, cam dubioase…Faptul ca Chinaski se cam suprapune peste Bukowski din viata reala nu m-a impresionat.

Femei, de Charles Bukowski - recenzie de carte

Femei, de Charles Bukowski | recenzie de carte

   Daca cititi ce face Chinaski intr-o zi – activitati enumerate in vreo 3-4 pagini, atunci sa stiti ca romanul e gata. Asta face in toate zilele pana la finalul cartii. Adica: bea pana la limita comei alcoolice – evitata elegant prin voma matinala -, mananca pe apucate, se fataie prin casa si prin oras, agata femei sau ele il agata pe el, face sex – uneori cu rateuri jenante conferite de varsta si alcool, iar cand oboseste facand toate astea mai scrie si niste versuri. Pentru a putea aburi urmatoarele femei ce-i vor ateriza in pat.

    Chinaski nu refuza nimic, “inghite” tot, cu frenezia barbatului disperat ca i se termina viata. Mai ales cea sexuala. Marea disperare!

   Barbatilor le-ar placea la nebunie cartea asta. Practic, este transpunerea literara a unei reviste Playboy – in sensul cel mai pur. Nici femeilor nu le-ar displacea sa citeasca amanunte picante despre cum sunt ele vazute, apreciate, alese, iubite si apoi parasite.

   Romanul Femei e lesne de citit. Dar greu de inteles de ce a fost scris(?!). Cred ca asa arata jurnalul “intim” al unui boschetar. Ce mesaj transmite cititorului? Ca, fara a fi bogat, poti atrage femei doar mazgalind si publicand niste versuri de-amor. Ce invatatura transmite cititorului? Zero… Si ca o scuza a tot ce (nu) se intampla in carte, motto-ul ales de Bukowski este: “Multi barbati cumsecade au fost lasati pe drumuri de o femeie”

   Femei este o carte usurica, pe alocuri amuzanta, buna de citit in tren si la destinatie o poti lasa pe bancheta. Nu e chiar un dezastru, dar nici atat de buna pe cat te-ai astepta de la vestitul Charles Bukovski…

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register