Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Recenzie Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez

Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez

   Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez – un roman mic cu un continut bogat! N-ai crede ca in 158 de pagini se pot scrie despre atatea intamplari, dar Marquez are acest talent.

   Un roman duios care te sperie si totodata o atmosfera dura care te induioseaza. Un roman care se citeste usor si in acelasi timp te pune pe ganduri – ca toate romanele bune.

Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez

Despre dragoste si alti demoni – Gabriel Garcia Marqez | recenzie de carte

   Gabriel Garcia Marquez ne plimba in vremea Inchizitiei la jumatatea secolului al XVIII-lea, in Columbia. Prefata ne duce in poveste – autorul, ca jurnalist al unui ziar in cautare de evenimente, ajunge la o manastire unde se desfasoara escavarea unui vechi cimitir. Printre putinele ramasite identificabile, o podoaba capilara de peste douazeci de metri lungime il intriga si-l determina sa-i afle misterul.

    Sierva Maria de Todos Los Angeles – o copila de 12 ani, este posesoarea fluviului capilar, iar in jurul ei autorul brodeaza o poveste ce depaseste granita realismului magic – stil emblematic pentru Marquez. Realismul m-a intristat, iar magicul m-a contrariat. In vestigiile cimitirului s-a gasit parul extrem de lung al Sievrei Maria, dar in roman ea este tunsa fortat pana aproape de scalp. Poate i-a crescut brusc inca douazeci de metri? – magic, prea magic!

   Nu voi povesti actiunea pentru ca as stirbi din farmecul scrierii. Voi spune doar ca citind-o, am calatorit intr-un spatiu si-un veac pline de mister si magie, o lume in care ritualurile religioase duse la extrem ajung practici oculte.

   Cand Sierva Maria este muscata de un caine turbat si cand se presupune ca din acest motiv ea ar muri in chinuri, incepe iuresul actiunilor de “purificare” si incercarea tatalui sau de a o vindeca. In prima parte a romanului avem demonii, multi demoni! Reali sau inventati, acestia au darul de a speria socialul acelor vremuri dincolo de orice limite. Si opusul iubirii: ura, dispret, indiferenta si intrigi a mai multor relatii bizare.

   Dragostea apare in a doua parte a povestii, cand preotul Cayetano Delaura, trimis sa o exorcizeze, se indragosteste de Sierva Maria. Dragostea si devotamentul lor emotioneaza cititorul, iar habotnicia societatii il intriga.

Vor ramane cei doi impreuna? Cititi romanul Despre dragoste si alti demoni si veti afla.

 

Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez I sursa foto: www.mundolatino.org, The Douglas Brothers, Copyright Harper-Perennial

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Comments
  • Catalin

    Foarte frumoasa cartea..Cred ca adevaratul demon din aceasta carte nu este dec?t dragostea..Acea dragoste patimasa specifica spiritului Marquez care face multe victime..De ce spun ca dragostea este adevaratul demon? Pai ar trebui sa privim cum fetita aceia de doar 12 ani are un magnetism excesiv asupra t?narului acela..?nc?t pentru tip dragostea devine o mica obsesie..De tot ceea ce esti obsedat te poseda..Cred ca adevarata posedare era legata de dragostea cu care fetita ?l ?nlantuia pe t?narul acela..si dragostea ?n cazul lui Marquez devine un demon care ?l face pe om irational si dispus la multe concesii..

    07 mai, 2015
Post a Comment

You don't have permission to register