Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Cimitirul animalelor, de Stephen King. Recenzie de carte

Cimitirul animalelor, de Stephen King

   Stephen King este maestrul literaturii horror-thriller si asta o stiu toti cititorii lui si ai genului. Am citit atatea carti de-ale lui, incat numai cand rostesc “Stephen King” mi se ridica parul pe ceafa… Cimitirul animalelor nu face exceptie, ba chiar cred ca este una din “perlele”  scriitorului. Esenta romanului e scrisa pe ultima coperta a cartii: “Ar putea Stephen King sa scrie o poveste care sa-l sperie chiar si pe el insusi? Sa-l sperie intr-un asemenea hal incat sa-i fie frica sa o scrie pana la sfarsit? Cimitirul animalelor pare sa fie chiar aceasta poveste.”

recenzie Cimitirul animalelor de Stephen King

Cimitirul animalelor, de Stephen King | recenzie de carte

   Da, romanul este genul horror, dar asta nu trebuie sa ne sperie. Pentru ca nu este doar atat. Este o poveste despre viata, despre dorinta de a avea un trai normal, poate chiar banal, cu familie si prieteni de care sa ne bucuram cat mai mult timp. Dincolo de un cimitir – ingradit si ocolit, viata pulseaza la fiecare secunda de respiratie si nu apreciem asta decat atunci cand pulsul incetineste.

   Tanarul medic Louise Creed are o familie frumoasa, o profesie interesanta si un mare chef de viata lunga impreuna cu ai lui. Cand se muta intr-un mic oras din statul Maine si se imprieteneste cu ospitalierul sau vecin Jud viata ii este un pic deranjata, insa adaptarea familiei e rapida. Faptul ca Louise sesizeaza mici bizarerii este luat in gluma de el insusi si trecut la capitolul “imaginatie”. Numai ca realitatea din Ludlow intrece cu mult orice imaginatie macabra.

   Bunul vecin Jud are grija sa-l informeze pe Louise despre pericole, umbre, ciudatenii si cum sa le ocoleasca sau sa le accepte ca pe un “dat” al locului. Doar ca e in firea omului, cand i se spune “nu face asta”, tocmai asta sa faca – ce n-are voie. Iar atunci cand este vorba de moarte si readucere la viata, cine ar rezista tentatiei de a incerca? Si-apoi, “Exista vreun om in stare sa reziste tentatiei de-a se juca de-a Dumnezeu?” – citind Cimitirul animalelor aflam daca da, aflam cine si cum o face.

   Louis, sotia lui, cei doi copii si motanul casei trec in scurt timp printr-o serie de intamplari dubioase. Impreuna si fiecare separat. Legati de multa iubire, intelegere, toleranta si armonie, ei ajung sa fie separati de mistere, secrete, spaime si…moarte.

   Laitmotivul romanului: Solul din  inima omului e si mai pietros. Omul cultiva ceea ce poate si are grija de ceea ce cultiva

   Cimitirul animalelor, de Stephen King – un roman palpitant si terifiant, Lectura a fost oferita de Editura Nemira si poate fi achizitionat cu reducere, aici.

Discutii pe Facebook

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register