Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Blaze, de Stephen King. Recenzie de carte.

Blaze, de Stephen King. Recenzie de carte.

   Ii veni o idee. Nu-i veni ca un fulger, ci incet. I se ridica in minte ca o bula care se ridica la suprafata unei ape atat de dense, incat aproape ca este noroi.

   Blaze este ultimul roman al lui Richard Bachman, “fata intunecata” a lui Stephen King. Acesta a stat intr-un sertar al autorului pentru o perioada foarte indelungata, intrucat Stephen King, un autocritic de prima mana, nu l-a considerat destul de bun pentru a fi publicat.

Blaze, Stephen King - recenzie de carte   Cititorii lui King sunt obisnuiti cu personaje si situatii horror care variaza de la clovni la masini ucigase, situatii ireale si personaje cu puteri supranaturale. Blaze este total diferita prin prisma faptului ca este o situatie cat se poate de realista, in care personajul principal este un om limitat mental cu tulburari psihice, usor de influentat, dus in situatia extrema de a se apara cu toate mijloacele necesare.

   Blaze este un baiat cu capacitati mentale reduse, crescut in centrul de copii, adoptat pentru o perioada scurta in care este pus la munca silnica si, odata ajuns la varsta de 18 ani, lasat pe strazi sa se descurce cum poate. Acesta se inhaiteaza cu George, un borfas cu o influenta teribila asupra lui, care profita de lipsa de judecata a lui Blaze pentru a talhari pe cine le pica in cale.

   Impreuna planuiesc Marele Jaf, insa inainte de a-l pune in practica, George moare. Bantuit de fantoma fostului partener, Blaze incearca sa duca la capat inselatoria finala si rapeste de unul singur fiul unui bogatas. Datorita lipsei unei ghidari si a judecatii slabe cu care a fost inzestrat, acesta lasa in urma o multitudine de dovezi care ii conduc pe politisti pe urmele sale. Blaze este astfel pus in postura de a se ascunde, impins de instictul aproape animalic de supravietuire, dar si de o grija materna infantila fata de copilul pe care l-a rapit.

   Povestea lui Blaze este una terifianta, atat din cauza actului criminal facut de acesta, dar si a conjuncturii nefaste care l-a transformat in omul capabil de acest gest. Pe parcursul cartii, injustitia cu care sistemul trateaza oamenii ca Blaze trezesc sentimente teribile si contradictorii, care dovedesc inca o data scriitura impecabila a regelui romanelor horror care este incontestabil Stephen King.

Blaze de Stephen King poate fi achizitionata de la Nemira, cu reducere, aici.

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

Imi place sa dezbat orice, oricat, pun pasiune in tot ceea ce fac si nu fac decat ce-mi place. Cred puternic in libertatea de exprimare si dispretuiesc cenzura.

Post a Comment

You don't have permission to register