Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

1-2-3 Magic. Disciplina eficienta pentru copiii intre 2 si 12 ani

1-2-3 Magic. Disciplina eficienta pentru copiii intre 2 si 12 ani

   1-2-3 Magic, semnata Dr. Thomas W. Phelan este o carte de parenting aparuta la Editura Gama, in colectia Parentis.

   1-2-3 Magic, desi are un titlu „copilaresc”, reprezinta un indrumar eficient pentru parintii care se infrunta zi de zi cu indisciplina micutilor, cu „certurile” si incapatanarea celor mici. Desigur, cartea ofera sfaturi si analize in premise sigure, benefice copiilor, consituind deopotriva un „manual de instructiuni”, dar si o resursa prin care parintii pot intelege anumite comportamente infantile si cauzele acestora.

1-2-3 carte pentru parinti parenting Gama   Aceasta carte pentru parintii copiilor intre doi si doisprezece ani pune accentul pe modalitati de disciplinare a copiilor fara a apela la pedepse fizice, la tipete sau certuri. Cartea este impartita in trei parti; trei activitati ale parintilor: 1) Cum opresti un copil sa faca ceva ce nu vrei sa faca (sa planga fara motiv, sa tipe, sa loveasca lucruri sau sa se certe cu fratii); 2) Cum sa determini copilul sa faca ceva ce-ti doresti sa faca (activitati educative, teme, mersul la culcare, la ora potrivita); 3) Construirea unei relatii puternice cu copilul.

   Cartea ofera sfaturi directe, usor de implementat. Drept exemplu, in prima activitate, oprirea comportamentelor nedorite, se ofera solutia numararii pana la trei si apoi punerea copilului intr-o pauza, un ragaz, in cazul in care copilul nu a respectat cererea atunci cand s-a ajuns la trei. Suna simplu, dar cartea arata zeci de detalii despre cum poate un parinte sa foloseasca aceasta strategie eficient: cat sa dureze „pauza” in care pui copilul, ce sa ii spui inainte si dupa aceasta, cum sa adresezi comportamentele care resping aceasta forma de disciplinare samd.

   Desigur, atunci cand copilul are un anumit comportament, precum cel agresiv, nu i se vor mai permite trei oportunitati de a se opri inainte de „pauza”. In schimb, aceste comportamente vor rezulta intr-o consecinta automata. Programul, astfel, ajuta parintii sa sublinieze consecintele mult mai efectiv, in acelasi tip reducand comportamentul mainipulator al copilului, precum plansetele si rugamintile.

1-2-3 Magic carte parenting Gama   1-2-3 Magic – Disciplina eficienta pentru copii intre 2 si 12 ani descrie pas cu pas metodele de disciplina si ajuta la rezolvarea eventualelor greutati care pot sa apara pe parcurs.

   1-2-3 Magic abordeaza, in cea de-a treia parte, modalitatea de construire a unei relatii cu copilul. Relatia dintre copil si parinti reprezinta un fundament in ceea ce priveste disciplina, atat a copilului cat si a parintelui. Totodata, cartea atinge, explica si dezvolta strategii si concepte de parenting benefice atat copilului, cat si parintilor, prin raspunsuri despre gestionarea incercarilor de testare si manipulare, incurajarea comportamentului pozitiv, tratarea rivalitatii dintre frati, ascultarea copilului, rezolvarea problemelor impreuna samd.

   Per total, 1-2-3 Magic salveaza pentru parinti o multime de energie si mareste eficacitatea metodelor disciplinare. Cartea ajuta copiii sa invete noi deprinderi si reduce mult problemele comportamentale. Un aspect important al cartii il reprezinta si utilitatea acesteia pentru copiii cu nevoi speciale, precum cei cu deficit de atentie/tulburare hiperkinetica (ADHD).

Aceasta carte de parenting este disponibila la editura Gama, aici.

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register