Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Cum poate mintea sa vindece corpul, de David R Hamilton

Recenzie carte: Cum poate mintea sa vindece corpul, de David R Hamilton

   Cum poate mintea sa vindece corpul, scrisa de David R Hamilton, prezinta o perspectiva asupra vindecarii corpului prin puterea mintii, respectiv a gandurilor. Este formata din trei parti (Mintea poate sa ne vindece corpul, Povesti adevarate, In loc de incheiere) si saisprezece capitole. Atat structura cartii cat si stilul discursului sunt simple, intuitive, pe intelesul tuturor.

   David R Hamilton este licentiat in chimie biologica si medicina si a lucrat in industria farmaceutica. Pe baza acestor cunostinte si a unei experiente bogate, organizeaza workshop-uri in cadrul carora discuta despre potentialul stiintei de a inspira si deschide noi perspective in procesul fuziunii dintre corp si minte, dar si in domeniul invataturilor spirituale.

   Cartea ne prezinta impactul puterii mintii si a gandurilor asupra vindecarii fizice a corpului. Avem puterea de a ne vindeca pe noi insine, considera autorul, daca realizam forta gandurilor pozitive si efectele benefice ale acestora asupra organismului. Imaginatia poate de asemenea contribui la propria vindecare, prin stimularea sistemului nostru imunitar. Meditatia si dialogul interior pot ajuta identificarea problemelor fizice si pot facilita vindecarea. Trebuie doar sa ne ascultam cu atentie trupul.

   In carte gasim numeroase cazuri de persoane care s-au vindecat prin propria putere, desi sufereau de boli grave sau terminale, cum ar fi cancerul. Sunt prezentate si efectul placebo si experimentele care au avut ca subiecti persoane suferinde, multi vindecandu-se datorita faptului ca au crezut ca primesc tratamentul adecvat.

  Un concept cu adevarat interesant a fost pentru mine faptul ca mintea ne influenteaza inclusiv genele si are puterea de a creste celulele stem, pentru ca acestea contin ADN.

   Hamilton compara celulele stem cu plantele care, desi au un singur stem, pot dezvolta diferite flori. Similar, o celula stem poate fi o celula sanguina, o celula a sistemului imunitar sau chiar un neuron. In cazul unui transplant, de exemplu unul de ficat, celulele stem embrionale devin celule specifice ficatului. La fel se intampla si in cazul unui transplant de inima, aceleasi celule devenind in acest caz celule ale inimii. Este demonstrat si faptul ca celulele stem din maduva osoasa se metamorfozeaza in celule ale sistemului imunitar, care ne ajuta in lupta contra infectiilor.

   Discursul autorului imbina armonios stiinta cu spiritualitatea si ne arata ca vindecarea reala incepe din interior, daca ne conectam la propria putere interioara si lasam gandurile sa ne vindece corpul.

   Cum poate mintea sa vindece corpul este o lectura placuta si utila, care deschide si alte perspective, diferite de cele ale medicinii conventionale.

_______

   Lectura a fost oferita de editura Niculescu. Cartea poate fi comandata, cu reducere, aici.

Discutii pe Facebook

Exploratoare cu elan a tarilor nordice. Fascinata de nou, culturi si obiceiuri ce se impletesc si convietuiesc cu cele mioritice.

Post a Comment

You don't have permission to register