Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Misterul din podul casei, de Ana Maria Stefan. Recenzie de carte

Misterul din podul casei, de Ana Maria Stefan

   POOF!  Este cuvantul magic care ne duce fara scara in podul casei ascuns „de ochii copiilor” si unde ei nu pot ajunge pentru ca sunt oameni „mici”.

   Si totusi, fara sa fie Fat Frumos si fara sa se bucure de ajutorul sfintei Vineri, Timi, Bob si Sofi, eroii carticelei noastre, ajung acolo.

   Ne asteptam sa intre si ei intr-un dulap fermecat precum in Narnia, insa acolo ii asteapta o surpriza – un om la fel de mic, albastru insa, cu „voce groasa si impunatoare”, pe nume Kali.

   Este un omulet cu parul din cornete de inghetata care traieste intr-o lume de guma de mestecat parca, gustoasa, colorata si dulce, elastica si din care poti face orice fel de baloane doresti pentru ca „orice om mic iubeste dulciurile”.

   Atunci cand citesti carticica, ai impresia ca ea a fost tradusa dintr-o alta limba si ne arata un univers strain, de aici intrebarile „… tuturor le este greu sa faca diverse lucruri?”, numele de „oameni mici”, „ar fi mancat orice continea zahar” – toate sunt expresii pe care le auzim zi de zi si care au patruns si in lumea copilariei.

   Cel care va urca in podul casei se va simti un Guliver ajuns intr-un Liliput de omuleti de turta dulce, copacei de ciocolata, drumuri din zahar vanilat si pereti de bezea. Asta si datorita ilustratiilor multicolore si delicate ale Sarei Alexandra Gharazeddine.

   Cei trei oameni mici primesc in dar de la Kali dreptul sa isi aleaga trei dulciuri, iar ei aleg flori de jeleu, guma de mestecat si fantana cu suc.

   Cine este Kali? Un omulet mic, egoist, care a refuzat sa isi imparta dulciurile cu prietenii si astfel a ramas singur. Acum isi primeste lectia – va invata sa imparta dulciurile intre care traieste pentru a-si recapata prietenii si a scapa de singuratate.

   Este destul de neobisnuit sa citim o poveste despre egoism, cu eroi care par adusi din alta lume, insa ilustratiile ne arata multa culoare si multa magie.

   Orice mamica, atunci cand citeste aceasta poveste „omuletului” ei, va fi si ea cu siguranta cucerita de ideea florilor de jeleu si a fantanii de suc – fantezii frumoase chiar si pentru un „om mare”.

   Iar cel mic va invata ca egoismul te condamna la singuratate. Si ceea ce cu siguranta il va incanta si mai mult sunt paginile de la sfarsitul carticelei care se pot colora. Acolo, copii ii pot creiona asa cum si i-au imaginat ei pe cei patru eroi ai cartii.

   Misterul din podul casei se doveste a fi unul dulce si colorat: magia copilariei.

______________________________________________________________

Lectura a fost oferita de Cutiuta cu Povesti. Cartea poate fi comandata aici.

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

As vrea ca sa nu mai aud in jurul meu ca orice carte e literatura. As vrea sa vorbim mereu corect si frumos romaneste. As vrea ca toti copiii sa citeasca povesti si basme pentru a deveni oameni mari cu imaginatie. Pentru ca toate acestea sa devina fapte si sa nu ramana dorinte, sunt aici, o carte necitita pe raft.

Post a Comment

You don't have permission to register