Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Recenzie Jocul ingerului, de Carlos Ruiz Zafon

Jocul ingerului, de Carlos Ruiz Zafon

   Jocul ingerului – 471 de pagini de lectura savuroasa! Acum l-am descoperit pe Carlos Ruiz Zafon si am o parere de rau ca mi-am pierdut timpul cu alte carti nesemnificative.

Jocul ingerului, de Carlos Ruiz Zafon - recenzie

Jocul ingerului, de Carlos Ruiz Zafon | recenzie de carte

   Am devorat cartea plimbandu-ma prin Barcelona anilor ’30, pe stradute ascunse si parcuri umbroase, urmarind personajele si ele urmarindu-ma pe mine cand inchideam copertile. L-am admirat si l-am compatimit pe David Martin – personajul vedeta a romanului.

   L-am admirat pentru talentul lui scriitoricesc, pentru onestitatea si demnitatea lui. Si pentru ca – orfan de mic – a reusit sa-si duca pasii pe un drum curat. Indrumat si ajutat de domnul Sempere si de Pedro Vidal, iubit si ocrotit de Isabella si Cristina.

   L-am compatimit pentru ca s-a lasat atras in “jocul ingerului” care numai inger nu era! Si pentru singuratatea lui, pentru incurcaturile in care se prindea cu nonsalanta si din care a scapat prin fuga.

   Carlos Ruiz Zafon scrie superb acest roman. La o prima vedere, talentul scriitorului explodeaza prin firul narativ, prin descrierile captivante, prin tensiunea actiunii si emotiile iscate cititorului. La o a doua vedere – mai adanca si subtila – Carlos Ruiz Zafon il plaseaza in poveste pe St. Germain – entitate enigmatica pe care am intalnit-o si in alte scrieri. Si nu doar ca il plaseaza sporadic, ci ii confera un rol principal in umbra. Pentru ca el este “ingerul” care jongleaza diabolic cu sufletele oamenilor, speculandu-le slabiciunile. Autorul ofera mai multe detalii ale actiunii care conduc la ideea ca “ingerul” este St. Germain. Unele detalii sunt subtile, altele aluzive sau descriptive. Dar cel mai convingator detaliu sta scris pe cartea de vizita a personajului negativ Andreas Corelli – “Editeur, Boulevard St. Germain, 69. Paris”

   St. Germain – personaj istoric controversat, intalnit de contemporanii epocii pe parcursul a peste 200 de ani, neschimbat fizic si in locuri diferite, mereu foarte bogat, mereu spiritual si agreat in toate mediile. O documentare interesanta despre el apare aici.

   Jocul ingerului este un roman excelent, iar toata doza de mister este data de Andreas Corelli alias St. Germain. Identificarea lor este in opinie personala. Insa oricine a aflat despre St. Germain si citeste acest roman va face asocierea cu “ingerul” lui Zafon.

Jocul ingerului, de Carlos Ruiz Zafon

Scriitorul Carlos Ruiz Zafon I sursa foto: independent.co.uk

   Jocul ingerului este un roman stralucitor: thriller detectivist, poveste de groaza supranaturala si poveste de dragoste sfasietoare in acelasi timp – titreaza Daily Mail

Discutii pe Facebook
nemira.ro

?n loc sa stau la cratita, buchisesc literatura, absorb filme, schingiuiesc sudoku si detest televiziunea. ?ntre o omleta si un sandvis, scriu. Pentru ca n-am talent de scriitor, scriu despre ce-au scris altii, cu talent. Si dupa ce-mi obosesc capul, trec la picioare: dansez salsa.

Post a Comment

You don't have permission to register