Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

I Love Me. Calea spre iubirea de sine, Dr David R. Hamilton

   I Love Me. Calea spre iubirea de sine, de David R. Hamilton face parte din categoria cartilor de dezvoltare personala. Structurata in patru parti si paisprezece capitole, cartea exploreaza ideea iubirii de sine ca fundament al stimei de sine.

   Daca nu suntem multumiti cu noi insine si nu avem acea iubire de sine absolut necesara si “sanatoasa”, nu putem nici sa dezvoltam relatii sanatoase cu ceilalti si sa ne imbogatim viata cu experiente si persoane benefice noua.

   Limbajul folosit de autor este accesibil, cartea nu necesita un anumit grad de pregatire de specialitate pentru a o parcurge. Puncteaza insa aceeasi idee pe care am regasit-o si in majoritatea cartilor de specialitate pe care le-am citit pe aceasta tema: ca stima de sine se formeaza in copilarie si ca cei care contribuie in principal la formarea ei sunt chiar parintii nostri. Daca acestia au avut la randul lor probleme in copilarie si nu si-au dezvoltat intr-un mod sanatos respectul si iubirea de sine, ei vor transmite mai departe propriilor copii aceleasi convingeri, la fel cum o vom face si noi cu copiii nostri.

   Pornind de la acest deficit de stima de sine, modul in care ne raportam la ceilalti, in detrimentul propriei persoane, poate deveni daunator, creand sentimenete de rusine si vina, iar asta ne poate impiedica sa aratam autocompasiune. Sentimentele de vulnerabiliatate si frica pot sta, de asemenea, in calea iertarii de sine.

I Love Me. Calea spre iubirea de sine, Dr David R. Hamilton   Hamilton foloseste in mod ingenios in carte atat exemple din viata sa personala, cat si din cea a prietenilor sai. Mi s-a  parut foarte interesant exemplul cainelui sau Oscar (caruia ii este si dedicata cartea), de la care a invatat foarte multe despre propria persoana, desi este doar de un caine. Modul in care Oscar traieste si se joaca, fara sa-i fie teama de ce cred ceilalti despre el, fara sa se ia atat de mult in serios, fara sa fie acaparat de frica, il fac pe autor sa reailizeze ca uneori, noi insine suntem piedica aflata in calea fericirii noastre.

   La finalul fiecarui capitol ne sunt prezentate tehnici si exercitii in rubrica intituala sugestiv ”Sala de antrenament a iubirii de sine’’, care pot ajuta cititorul sa isi organizeze gandurile si sa descopere noi lucruri despre sine.

   Ideile prezentate se regasesc in majoritatea cartilor de self help, mai ales cele referitoare la legea gravitatiei personale in ideea vizualizarii a ceea ce ne dorim si a materializarii dorintei. Am avut un deja–vu citind despre asta si gandul mi s-a dus la The Secret, unde universul este prezentat ca un catalog din care ne putem alege tot ce dorim, trebuie doar sa ne gandim la asta, iar energia creata ni le va aduce aproape, fie ca vorbim despre bani, un nou loc de munca mai bun, prieteni sau un nou partener.

   Anumite elemente din carte pot fi folositoare celor care vor sa inteleaga mai mult si sa faca primii pasi spre iubirea de sine, dar nu toti cei care o vor citi vor reusi, numai prin intermediul acestei lecturi si a exercitiilor prezentate, sa faca schimbari semnificative in viata lor. Inclusiv autorul mentioneaza faptul ca uneori este necesar un ajutor specializat, cum ar fi cel al unui psihoterapeut sau psihiatru.

   Dar ideile foarte bine structurate transforma I Love Me. Calea spre iubirea de sine intr-un instrument util celor care vor sa afle mai mult despre mecanismele propriei persoane, pentru a descoperi apoi abordarea personalizata de care au nevoie pentru a face schimbari profunde si a duce o viata mai buna.

____________________________________________________________

Multumiri pentru lectura editurii NICULESCU. Cartea poate fi comandata aici.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Exploratoare cu elan a tarilor nordice. Fascinata de nou, culturi si obiceiuri ce se impletesc si convietuiesc cu cele mioritice.

Post a Comment

You don't have permission to register