Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Harry Potter And The Cursed Child. Recenzie de carte

Harry Potter And The Cursed Child

    Daca nu ai fost inca vrajit de seria Harry Potter, sa stii de la mine: nu e niciodata prea tarziu! Harry Potter And The Cursed Child ar putea fi biletul tau de intrare in aceasta lume. Daca esti fan, stii cat de grea a fost asteptarea fiecarui nou volum. Stii si cum e sa ti se faca recurent dor de Harry, Hermione, Ron si restul gastii si abia astepti sa ii reintalnesti.

   Pentru mine, reintalnirea mult dorita a avut deja loc prin intermediul Books Express si sper ca personajele sa te viziteze si pe tine cat mai curand. Nu vor ajunge oricum, ci intr-un pachetel minune ca cel de mai jos, care l-a facut pe mucalitul meu coleg de Raft, Bogdan, sa exclame: „Ti-a venit scrisoarea pentru Hogwarts?” Nu inca, dar fix asa m-am simtit. Si cat o mai astept, numai bine va povestesc despre nou-noutul Harry Potter And The Cursed Child, scriptul spectacolului de teatru montat la Londra.

Harry Potter And The Cursed Child   Piesa incepe cu reluarea epilogului ultimei carti din serie: Harry Potter And The Deathly Hallows. Cele 2 cupluri, Ginny si Harry, respectiv Ron si Hermione isi insotesc copiii pe platforma 9 si 3 sferturi, imbarcandu-i in Hogwarts Express. Juniorii Potter sunt James si Albus Severus, iar Rose este fiica lui Hermione.

   Pe modelul celebrilor lor parinti, Albus si Rose, care sunt pe cale sa inceapa primul an de Hogwarts, vor sa foloseasca drumul spre scoala pentru a lega prietenii care vor dura o viata.

   Insa prima persoana pe care o intalnesc in tren este… Scorpius Malfoy, fiul lui Draco. Rose, vocea ratiunii, nu vrea sa aiba nimic de-a face cu el. Si pe buna dreptate daca ne gandim la istoria parintilor, fara a mai pune la socoteala zvonul ca baiatul ar fi de fapt fiul lui Voldemort. Albus ramane insa in compartiment pentru ca Scorpius are… dulciuri. Dar de fapt cei doi au mult mai multe in comun, dincolo de preferinta impartasita pentru ciocolata. Ambii sunt un fel de renegati: unul plateste pentru alegerile gresite ale parintilor, celalalt nu se poate ridica la nivelul realizarilor renumitului tata care a salvat lumea.

Harry Potter And The Cursed Child. Recenzie de carte   Impovarat in plus si de cele doua nume celebre (Albus – dupa Albus Dumbledore si Severus – tribut adus lui Severus Snape) carora trebuie sa le faca cinste, sortat de palaria magica in casa Viperinilor, Albus are o viata foarte grea la Hogwarts. Este atat de nefericit incat am crezut ceva vreme ca el este “copilul blestemat” din titlu si ca, pentru prima oara, povestea va avea un final tragic. La fel cum mi-a fost teama ca ii voi revedea pe eroii indragiti ai seriei exclusiv in plan secundar, in postura parintilor maturi si grijulii.

   Din fericire ambele temeri s-au dovedit nefondate. Va voi lasa surpriza descoperirii identitatii adevaratului “copil blestemat”. Va pot spune insa, fara sa dezvalui prea mult, ca actiunea este intr-adevar centrata pe aventurile lui Albus si Scorpius, dar si mai vechii nostri eroi au un rol important de jucat.

   Pentru ca lumea lor trebuie sa ii reziste, pentru a cata oara, lui Voldemort. Ceea ce o pune in pericol este simpla dorinta a unui copil de a face o fapta buna. Incercarea lui Albus de a-si gasi locul intr-o lume care asteapta mult, mult prea mult de la el. Dar rescrierea trecutului, chiar daca este vorba despre indreptarea unui rau (moartea lui Cedric Diggory in Turneul celor 3 campioni) are efecte imprevizibile, declansand un sir de evenimente care ar putea reconfigura prezentul intr-o maniera devastatoare.

________________

Multumiri Books Express pentru lectura oferita. Cartea poate fi comandata aici, la reducere.

Discutii pe Facebook
libris.ro
Post a Comment

You don't have permission to register