Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Emotiile negative, de Latifa Gallo

   Emotiile negative, cum sa ne eliberam de frica, anxietate, tristete, furie, agresivitate, rusine de Latifa Gallo, este o carte din categoria celor de self-help.

   Structurata in douasprezece capitole, cartea este o incursiune in lumea emotiilor negative. Autoarea face o trecere in revista a emotiilor, aratandu-ne ca atunci cand nu suntem constienti de ele, cand nu le (re)cunoastem, acest lucru ne tine departe de noi insine.

   Gallo reuseste sa prezinte cu succes, prin folosirea unui limbaj simplu si accesibil, atat considerente teoretice, cat si exemple care ilustreaza ce se intampla cu noi in momentul in care suntem cuprinsi de emotii negative.

Emotiile negative, de Latifa Gallo   Cazurile reale care puncteaza fiecare capitol ilustreaza perfect trairi si momente prin care trecem cei mai multi dintre noi. Ne putem identifica si empatiza usor cu experientele descrise de persoanele respective. Gallo merge insa si mai departe, propunand exercitii care ne ajuta sa ne analizam propriile sentimente, facilitand introspectia.

   Franc si explicit, cartea ne arata ca uneori chiar cultura in care traim reprezinta o limitare, prezentand emotiile negative ca pe un lucru rau, care trebuie inlaturat. Aceasta atitudine ne poate afecta inca din frageda copilarie, pornind de la modul in care suntem educati si invatati sa ne gestionam (inadecvat) emotiile si poate da nastere unui adevarat “crez” care se va dezvolta in continuare de-a lungul vietii.

   Citind capitolele dedicate acestui subiect, putem intelege mai bine modul in care fiecare dintre noi a fost modelat de propria familie si credintele acesteia, autoarea prezentand de fapt, intr-un mod simplu, mostenirea emotionala transgenerationala.

   De altfel, societatea scoate in evidenta, incurajand exacerbat traierea emotiilor pozitive in detrimentul celor negative, fara a mentiona ca ignorarea propriilor emotii negative nu este cea mai buna sau sanatoasa decizie pe termen lung.

   Ceea ce Gallo puncteaza si ne ajuta sa descoperim este ca si emotiile negative fac parte din noi si ne sunt de folos daca decidem sa nu le ignoram si sa ne ascultam sufletul si corpul.

___________________________________________________________

Lectura a fost oferita de Editura Niculescu. Cartea poate fi comandata aici.

Discutii pe Facebook

Exploratoare cu elan a tarilor nordice. Fascinata de nou, culturi si obiceiuri ce se impletesc si convietuiesc cu cele mioritice.

Post a Comment

You don't have permission to register