Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Opera Nationala Bucuresti cultura ziua culturii raftul cu idei

Cum a fost de Ziua Culturii la Opera Nationala Bucuresti

   Opera Nationala din Bucuresti a marcat ca in fiecare an ziua nasterii marelui poet Mihai Eminescu printr-un spectacol desavarsit pus in scena de numerosi artisti ai muzicii clasice.  Evenimentul cu pricina a purtat denumirea de “Ziua Culturii Nationale” si a debutat intr-o nota istorica cu o scurta incursiune in trecut, acolo unde scriitorul s-a facut remarcat prin opera sa.

   Momentele artistice au fost create in jurul poeziilor sale si transpuse intr-o nota personala de numerosi baritoni, basi si tenori romani. Toate acestea au fost completate de o atmosfera plina de candoare asociata cu o interpretare veridica a sopranelor si mezosopranelor.

   Poezii precum “Floare Albastra” sau “Revedere” au fost transpuse intr-o maniera extrem de profunda care sa transmita emotia si dragostea fata de un scriitor reprezentativ pentru cultura noastra.

   Nu a fost uitata insa nici prietenia lui Mihai Eminescu cu marele dramaturg si nuvelist I.L. Caragiale, prin realizarea unor momente desprinse din schitele celui din urma, cu o interpretare remarcabila si in acelasi timp interactiva fata de public.

   Pentru a-i acorda o nota autentica spectacolului, in scena a fost pus un moment sustinut de ALL’s Choir si Corul Operei Nationale Romane intr-o interpretare nationalista a cantecului “Ciuleandra”  si implicit a jocului traditional.

   Ca un tot unitar spectacolul sustinut la Opera Nationala Romana a fost unul exceptional, cu o multitudine de momente in diferite interpretari, timp de o ora jumatate ne-am amintit ca suntem romani si ca avem valori atat in scris cat si prin viu grai, valori care merita a fi apreciate si comemorate in timp.

 

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

Se spune ca noi oamenii ar trebui sa facem ceva pentru sufletul nostru in fiecare zi, eu asta fac, scriu si citesc si sunt extrem de norocoasa ca imi pot gasi linistea in modul asta

Post a Comment

You don't have permission to register