Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Ce vine dupa, spectacolul Teatrului National din Timisoara

Cronica teatru: Ce vine dupa, spectacolul Teatrului National din Timisoara

   Dupa barbat, vine motanul, apoi un arbore si turnul Eiffel.

   Dupa femeie, vine casatoria cu tine insuti.

   Un drum mai lung sau un drum mai scurt catre… dupa.

   Surprize, surprinsi, dar cu gandul ascuns ca multe lucruri auzite in spectacol le simtim si noi in sinea noastra.

   Cum auzim la un moment dat, look-ul conteaza, dar ceea ce se ascunde dincolo de look?! Cat conteaza pentru barbati si cat conteaza pentru femei?

   Motanul, arborele si turnul Eiffel sunt alte intrupari alte acelorasi persoane. Femeile, fiinte schimbatoare, exploreaza mai multe variante. Barbatii, mai pragmatici, aleg una si buna – propriul sine.

   „Dupa“ nu stim exact cand vine in timp, nu mai stim nici cu ce vine, avem insa asteptari si intrebari. La unele ne va raspunde umoristico-parodic piesa lui Mihai Ignat, pentru altele vom ramane doar cu intrebarile.

   Mihai Ignat este cunoscut publicului cu piesa “Crize”, pusa in scena in multe orase, care s-a bucurat de numerosi spectatori incepand din 2004 – Radio BBC Londra.

   Cine este el? Mai intai dramaturg si poet, coleg si professor, “baiat bun“, cum se autodefineste, dar “doldora de prejudecati si lenes ca un cotoi”. Nu s-ar spune dupa vivacitatea pieselor pe care le scrie.

   “Ce vine dupa?” este un spectacol flash-mob. Stii de ce te duci – pentru relaxare si aport cultural – dar nu stii ce te asteapta si, mai ales, ce vine dupa.

   Este surprinzator cum, dintr-o scena de inceput, de harta casnica intre el si ea, ajungem la casatoria cu propriul sine. E ca un drum intr-o linie continua, cu multe serpentine, nu stii la ce sa te astepti, dupa casatoria ei cu motanul Boris, si nu cred ca este vreo persoana care sa se astepte la casatoria cu un arbore!

   Turnul Eifel – un alt “sot” al ei, este axul in jurul caruia se desfasoara o parte din actiune. Nu va ganditi la un ax care separa doua parti simetrice, pentru ca odata ce aflam despre casatoria lui cu sine insusi, totul se rastoarna si actiunea reincepe, tocmai cand credeai ca stii ce a venit dupa. Dar nu a fost asa!

   Dupa un flash–mob, oameni care s-au intalnit pentru o clipa, avand acelasi scop, se despart si pleaca linistiti catre casa. La fel se termina si piesa lui Mihai Ignat, un happy-end (oare?) dar unul care il lasa pe “dupa” deschis. Ne place sa credem ca cei doi – ea si el – s-au regasit, masurat si decis. Insa totul ramane posibil.

   Piesa “Ce vine dupa?” este o declaratie de explorare a tuturor posibilitatilor – nimic nu este interzis si nimic nu este nebunesc in cautarea sufletului pereche. Lumea in care traim este a tuturor posibilitatilor, asa ca acest demers este cu atat mai adecvat.

   Nu o ratati daca ajunge pe la voi.

Discutii pe Facebook

As vrea ca sa nu mai aud in jurul meu ca orice carte e literatura. As vrea sa vorbim mereu corect si frumos romaneste. As vrea ca toti copiii sa citeasca povesti si basme pentru a deveni oameni mari cu imaginatie. Pentru ca toate acestea sa devina fapte si sa nu ramana dorinte, sunt aici, o carte necitita pe raft.

Post a Comment

You don't have permission to register