Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

ecologie cenusa umana eco reciclare

De la cenusa la diamante: Moduri bizare in care cenusa umana poate fi utilizata

  Practici ca imprastierea cenusii intr-o anumita zona sau pastrarea sa in apropierea casei sunt mai cunoscute si mai raspandite in tarile in care incinerarea este un rit funerar practicat de o parte mai mare a populatiei. Pe langa acestea, exista modalitati neconventionale prin care cenusa umana a unei persoane decedate poate fi folosita in realizarea unor obiecte. Daca unii le considera stranii, neetice si chiar tabu, pentru altii ele reprezinta alternative ingenioase pentru a  integra cenusa corpului intr-o alta forma de existenta.

Holy Smoke

   Doi ofiteri au venit cu idea “incendiara” de a pune cenusa umana in gloante pentru arme de aproape orice calibru. Principalul lor grup tinta il reprezinta iubitorii de vanatoare si de armament iar conceptul afacerii reflecta, de fapt, intentia celor decedati de a continua sa protejeze familia chiar si dupa moarte.

 

cenusa umana

sursa foto: inhabitat.com

 

LifeGem

   Diamonds are forever. LifeGem creeza diamante din carbonul existent in cenusa celui decedat printr-o procedura complexa, astfel incat sa rezulte o bijuterie foarte asemanatoare cu diamantul natural. In acest fel, modalitatea de celebrare a vietii persoanei iubite devine una…nepretuita.

 

cenusa umana

sursa foto: lifegem.com

 

Ash tattoos

   Ideea, din ce in ce mai raspandita, presupune integrarea ramasitelor in pigmentul folosit pentru realizarea tatuajelor. Scopul este acela de a crea o legatura intima cu cel decedat. Cantitatea de cenusa este microscopica, pentru a evita aparitia infectiilor. Cu toate acestea, unii specialisti si chiar artisti sunt sceptici cu privire la siguranta metodei, astfel incat practica a ramas una underground.

 

cenusa umana

sursa foto: neatorama.com

 

Eternal Ascent Society

   Daca raiul este spre cer, atunci Eternal Ascent Society sigur ajuta persoana decedata sa se indrepte catre acesta. Ei pun o parte din cenusa intr-un balon biodegradabil, pe care il umfla apoi cu heliu si il elibereaza in aer, in locul ales de familia celui decedat. Balonul poate ajunge pana la 5 mile distanta.

 

cenusa umana

sursa foto: eternalascent.com

 

Bio Urn

   Exista viata dupa viata? Cei de la Bio Urn sustin ca da. Ei vin cu o alternativa la urna funerara si ofera posibilitatea unei reintoarceri la viata prin natura. Bio Urn este un recipient biodegradabil, cu o structura speciala, in care este plasata samanta unui copac, alaturi de cenusa umana. Urna este apoi asezata sub pamant, unde samanta va germina si va incepe sa se dezvolte intr-un copac.

 

cenusa umana

sursa foto: news.softpedia.com

 

Nadine Jarvis si setul de creioane

   Nadine Jarvis, un designer britanic, a venit cu ideea de a crea o cutie de lemn speciala, in care sa depoziteze creioane facute din cenusa umana. Ea realizeaza in jur de 240 de creioane din cenusa unei persoane. Dupa utilizare, ele sunt asezate intr-un spatiu special din cutie, unde sunt ascutite iar resturile sunt pastrate. Cu toate acestea, numai Stephen King ar cuteza, probabil, sa scrie cu asemenea creioane…

 

cenusa umana

sursa foto: funeralcommunity.com

 

   Fie ca acceptam aceste metode sau le respingem cu vehementa, ele reprezinta practici din ce in ce mai raspandite in lumea larga, in special in spatiul american. Cei care recurg la aceste metode sustin ca ele reprezinta o buna cale prin care o persoana poate fi comemorata si reprezinta o dovada de respect fata de amintirea celui pierdut.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Iubesc teatrul, cartea, filosofia, oamenii, locurile si lucrurile frumoase. Cred in cunoastere si activitate, ca modalitati de a pune lumea in miscare.

Post a Comment

You don't have permission to register