Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

modele creative de ceasuri din materiale reciclabile

9 modele creative de ceasuri din materiale reciclate

  Ceasurile de perete se numara printre decoratiunile interioare esentiale si au importanta prin insasi utilitatea lor. Fie in casa ta, sau in birou, ai nevoie de un ceas pe perete. Insa, pe langa functionalitate, ceasurile de perete trebuie sa aiba stil, astfel incat sa se potriveasca cu decorurile din casa sau birou. Ce-ar fi daca ai obtine aceeasi utilitate si acelasi stil in timp ce ajuti si mediul? Poti realiza aceasta folosind ceasuri din materiale reciclabile. Iata, mai jos, 10 modele creative de ceasuri din materiale reciclabile, prietenoase cu mediul inconjurator, pline de stil.

1. Ceas RE_VINYL retro

ceasuri din materiale reciclabile

   RE_VINYL de la designer-ul Pavel Sidorenko reperzinta o noua gama de ceasuri confectionate din vechi discuri din vinyl. Designer-ul a folosit discurile vechi pentru a crea ceasuri de perete ce au un aspect retro. Artistul pastreaza etichetele de pe discuri intacte, in fiecare model de ceas de perete. Aceasta aduce un plus in unicitatea fiecarui ceas marca RE_VINYL.

2. Ceas din placa de circuite

ceasuri din materiale reciclabile

   Daca esti in cautare de ceva cu adevarat unic, ceva care sa iasa in evidenta in lumea ceasurilor de perete, ai putea alege sa-ti procuri un ceas facut dintr-o placa de circuite. Corpul acestor ceasuri de perete sunt realizate din placi de baza ale calculatoarelor vechi, in timp ce fata ceasurilor este facuta din CD-uri inscriptionate. Aceste ceasuri sunt complet transparente si poti vedea toate piesele si mecanismele folosite la construirea lor. Singurul dezavantaj il reprezinta, poate, greutatea.

3. Ceas din cartuse de pusca

ceasuri din materiale reciclabile

   Foarte creativ in concept si design, acest ceas de perete are o frumusete si unicitate aparte. Confectionat din 19 cartuse de pusca, acest model de ceas de perete este cu siguranta un accesoriu dorit de orice persoana pasionata si colectionara de arme. In timp ce 12 cartuse constituie cercul exterior al ceasului, infatisand cele 12 ore ale zilei, restul cartuselor sunt folosite pentru cercul interior al ceasului, astfel conferind design-ului echilibru si forta. Cartusul central foloseste ca suport pentru limbile ceasului. Design-ul acestui ceas este realizat manual, asadar fiecare model de ceas este diferit unul de altul, chiar daca baza conceptului este aceeasi.

4. Ceas din capace de aluminiu reciclate

ceasuri din materiale reciclabile

   Aceste ceasuri sunt realizate din capace de aluminiu vechi si cu siguranta atrag atentia. Bujiile de masina adaugate aduc un plus de „vintage-intalneste-modernul”. Exista chiar si un difuzor mic incorporat, ce suna atunci cand se trece o ora, sau o jumatate de ora, in functie de setari.

5. Ceas din monitor de laptop reciclat

ceasuri din materiale reciclabile

   Daca esti un pasionat al gadget-urilor si-ti place sa ai cate ceva „high-tech” in fiecare coltisor al camerei tale, atunci acest model de ceas iti va fi pe plac, cu siguranta. Confectionat din capacul unui laptop Apple Powerbook G4, acest ceas de perete arata sofisticat. Folosirea unui mouse Apple reciclat ca si pendul aduce un plus frumusetii acestor ceasuri. Cum aceste ceasuri sunt confectionate din materiale reciclate, e greu sa le gasesti fara mici cusururi. De cele mai multe ori, exista mici zgarieturi si semne de uzura, insa nici macar aceste mici imperfectiuni nu pot reduce atractivitatea acestor ceasuri.

6. Ceasuri din pick-up

ceasuri din materiale reciclabile

   Acest concept transforma pick-up-urile vechi, stricate si nefolositoare in ceasuri de perete atragatoare. Corpul acestor ceasuri sunt facute din cutia de pick-up, iar fata din discuri vechi. Artistic si vintage pentru decorarea casei tale.

7. Ceas din role magnetice reciclate

ceasuri din materiale reciclabile

   Un alt concept simpatic de ceas de perete il reprezinta ceasurile confectionate din hardware de computer reciclat si role cu banda magnetica. Cu siguranta atrag atentie si aprecieri.

8. Ceas din roti reciclate de bicicleta

ceasuri din materiale reciclabile

   Acest ceas de perete este confectionat din roata de aluminiu a unei biciclete vechi. Ceasurile concepute astfel sunt maricele ca dimensiuni, simple ca design, insa cochete si elegante.

9. Ceas din capace de sticla

ceasuri din materiale reciclabile

   Confectionate din capace de sticla si de borcan, aceste ceasuri de perete pot aduce un plus de lumina si culoare in camera, intr-o maniera stilata si ecologica. Aceste ceasuri pot fi realizate intr-o varietate larga de forme, marimi si culori, in functie de imaginatie. Combinatia coloristica a acestor ceasuri poate fi realizata astfel incat sa se imbine cu interiorul casei sau biroului in care sunt montate.

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register