Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

To This Day Project – „Se inselau!”

   “Se înselau!” Spune o voce de undeva dintr-un colt de memorie.

   “Se înselau!” spune din nou, de data asta ajungând pâna în fiecare colt de “Tine”, în fiecare sinapsa si în fiecare por. ”Se înselau!”

  Printr-un talent desavârsit de a reda deopotriva viata si moartea psihica, suferinta si speranta nascuta din ea, puterea de a se ridica si de a merge mai departe, o voce oarecare povesteste cum trei oameni au reusit sa treaca de cuvinte. Au facut-o prin durere fizica si fuga, s-au ascuns în umbrele propriei imaginatii, au apelat la singurele moduri prin care puteau face fata cuvintelor, litere banale grupate în silabe, folosite de cele mai multe ori independent de ratiune.

   Vocea se numeste Shane Koyczan dar asta conteaza mai putin. Am putea s-o numim mai degraba “Curaj”, sau “Vointa” sau si mai bine, “Putere”. Da, se numeste “Putere”.

“Putere” vorbeste despre 3 destine care prin lupta au reusit sa se scrie pe sine într-un mod fericit. “Putere” povesteste despre 3 copii al caror vis era acela de a fi acceptati. Un vis de bun simt, un privilegiu pentru majoritatea dintre noi, o banalitate. Un vis împotriva caruia ei au trebuit sa lupte.

   Primul suflet era prins într-un trup gras si naiv, poreclit si batjocorit, purtat prin copilarie de singuratate si umilinta.
Al doilea suflet era pedepsit de catre natura cu un semn din nastere. Natura îl marcase ca un copil al ei dar multi nu îl recunosteau, era ocolit.
Al treilea era întruchiparea depresiei, a dependentei de medicamente, droguri si a tentativelor de sinucidere.

   Toti 3 au trebuit sa se fereasca de cuvinte ca de niste cutite pe care copii asemenea lor le aruncau dupa ei prin clasa si prin curtea scolii, pe drumul spre casa, iar acasa… prin usi si geamuri.

   “Se înselau!’ este concluzia la care mersul pe sârma sociala în timpul multilor ani de scoala, i-a condus. Sunt 3 dintre cazurile fericite. Pe lânga ei, în orice colt de clasa, în orice ultima banca exista un suflet care se fereste de cutite.

   Lucrarea lui Koyczan nu este un clip viral. Clipurile virale trebuie sa contina animale, betivi sau blonde. Clipurile virale nu contin animatii de o creativitate admirabila, voci si idei care vor sa schimbe, sau oameni care îsi lipesc mintea si sufletul de un ecran rece doar pentru ca alti oameni ca si ei sa se simta macar pentru 7 minute si 37 de secunde în siguranta. Ar trebui!

To This Day Project – Shane Koyczan

Discutii pe Facebook
books-express.ro

"O chitara intr-un colt, niste pantofi vechi de dans aruncati in celalalt, foi raspandite neglijent prin camera, idei mici si prostute sau mari si indraznete, o lista lunga de vise care asteapta cuminte sa le vina randul. Pe langa asta? Putina mare,trei scoici, 4 razvratiri pe zi, 5 prieteni buni, 6 principii batute-n piatra, 7 povesti cu zane si un 8 uitat intr-un pahar de vin cu urme de ruj rosu aprins."

Post a Comment

You don't have permission to register