Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Ziua european? a limbilor 2015

Ziua europeana a limbilor 2015

Ziua europeana a limbilor 2015

Comunicat de presa

   Sambata, 26 septembrie, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si membrii Clusterului EUNIC Bucuresti (Reteaua Europeana a Institutelor Culturale Nationale) va invita sa sarbatoriti Ziua europeana a limbilor la Libraria Carturesti si Gradina Verona, intre orele 11.00 – 17.00.

   Sub motto-ul „Ai stiinta de limba, ai parte de vorba!”, organizatorii propun mini-lectii demonstrative in 12 limbi europene, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Accesul este liber si se face in limita locurilor disponibile, fara inscriere prealabila.

   Gradina Verona va gazdui, de asemenea, standurile organizatorilor, unde publicul este invitat sa descopere bogatia culturala a spatiului european prin jocuri lingvistice si concursuri. Cei care vor trece pe la toate standurile si vor participa la activitatile propuse vor avea posibilitatea de a castiga premii atractive constand in carti, dictionare, ghiduri turistice sau de conversatie, CD-uri si multe alte surprize.

 Programul Zilei europene a limbilor la Bucuresti si alte informatii sunt disponibile pe site-urile organizatorilor si pe pagina: www.facebook.com/ZiuaLimbilorBucuresti

   Context: La initiativa Uniunii Europene si a Consiliului Europei, Ziua europeana a limbilor este celebrata in fiecare an in data de 26 septembrie, incepand cu 2001. Cetatenii europeni sunt invitati sa invete cat mai multe limbi, la orice varsta, atat la scoala, cat si in afara ei. Diversitatea lingvistica reprezinta cheia unei mai bune comunicari interculturale si este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al UE.

   Ziua Europeana a Limbilor la Bucuresti este un proiect al clusterului EUNIC Bucuresti, coordonat in 2015 de Institutul Francez si organizat de acesta impreuna cu: Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc, Goethe-Institut, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Italian de Cultura, British Council, Institutul Polonez, Institutul Cultural Roman, Institutul Cervantes, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti, Ambasada Portugaliei la Bucuresti, Delegatia Valonia-Bruxelles si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Partenerii evenimentului sunt Carturesti si Gradina Verona.

Pagini utile:

Lista evenimentelor organizate de Comisia Europeana cu ocazia Zilei europene a limbilor

Ziua europeana a limbilor

Persoane de contact:

Sabina Scintee                  sabina.scintee@institutfrancais.ro                         037 412 52 11

Liliana Comanescu          liliana.comanescu@ec.europa.eu                           021 203 54 85

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register