Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

barbierul din sevilla raftul cu idei opera

Tenorul Mihai Irimia, invitat pe scena Operei Nationale Bucuresti în spectacolul Barbierul din Sevilla

   Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 25 octombrie, ora 18:30 spectacolul Barbierul din Sevilla de Gioacchino Rossini. Regia, scenografia, miscare scenica, lighting design-ul porata semnatura italianului Matteo Mazzoni.Video mapping-ul a fost realizat de Fabio Massimo Iaquone si Luca Attilii, iar coregrafia de catre Andrea Gavriliu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

   Regizorul prezinta o propunere inedita de spectacol, care îmbina traditia teatrului de opera clasic italian cu tendintele contemporane din lumea artelor spectacolului, o paralela interesanta între epoci si stiluri, între mediul în care au aparut personajele si lumea contemporana, dupa cum însusi declara: „Mesajul productiei, pe care eu as vrea sa-l lansez în România si în întreaga lume este ca teatrul liric se poate face în mod diferit. Teatrul liric nu este acea lume închisa, cum e adesea în Italia. Traditia noastra s-a dus mai departe si vreau sa demonstrez cu aceasta productie ca se poate face un spectacol de opera absolute actual, absolute contemporan, prin decoruri si costume, folosind un alphabet de gesture, unul actoricesc. As vrea ca persoanele din public sa se recunoasca pe ei însisi pe scena, asa cum se întâmpla când Verdi îsi scria operele, pentru ca publicul care vede spectacolul sa vada viciile si virtutile propriei societati. De aceea decorul prezinta o casa mare, unde traiesc personajele, unde al nostru Bartolo se uita la Liga Campionilor, cum fac multi barbati, unde se prepara cina, prânzul, asa cum face si publicul nostrum, înainte si dupa spectacol, în viata de toate zilele. În opera protagonist este muzica, mai mult decât cuvântul, mai ales în ceea ce îl priveste pe Rossini, care pune în muzica foarte multe accente. Pentru Barbierul din Sevilla eu am construit regia dupa muzica.”

(Video: Opera Nationala Bucuresti)

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register