Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Aida Giuseppe Verdi Opera Nationala Bucuresti Raftul cu idei

Tenorul Daniel Magdal si mezzosoprana Rossana Rinaldi, pe scena Operei Nationale Bucuresti în Aida lui Verdi

   Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 3 iunie 2018, începând cu ora 18:30 spectacolul Aida de Giuseppe Verdi. Regia poarta semnatura lui Plamen Kartalov, scenografia a fost realizata de catre Viorica Petrovici, iar coregrafia de catre Francisc Valkay. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

   Spectacolul Aida de Giuseppe Verdi, pus în scena la Opera Nationala Bucuresti de catre regizorul bulgar Plamen Kartalov, aduce în fata publicului o poveste de dragoste exotica într-un mod spectaculos, demn de marile montari de opera traditionale. Plamen Kartalov si scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reusit sa recreeze pe scena cadre de inspiratie istorica, sa reproduca aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece actiunea operei lui Giuseppe Verdi.

   Spectacolul nu isi propune numai sa prezinte spectatorilor tablouri cu încarcatura istorica, ci si sa le înfatiseze o poveste tragica de iubire în care tema principala este dragostea, sub toate formele ei, de la cea dintre un barbat si o femeie la dragostea de patrie, respectul si iubirea fata de parinti. Temele secundare sunt sacrificiul din iubire, respectul fata de lege si stat, conditia umilitoare a celor înfrânti si aroganta învingatorilor, invidia si gelozia ca motoare principale pentru actiunile personajului negativ, printesa egipteana Amneris.

   Productia de pe scena Operei Nationale Bucuresti slujeste din toate punctele de vedere, prin gregie, scenografie si coregrafie, stilul romantic de spectacol de opera, cu eroi pusi în situatii dramatice, cu abundenta de culoare si efecte de lumina, foloseste teatralitatea acestui stil si poate de aceea ramâne autentic si verosimil la mai bine de douazeci de ani de la premiera.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator îi va putea urmari pe tenorul Daniel Magdal în rolul Radames si pe mezzosoprana Rossana Rinaldi în rolul Amneris, în calitate de invitati ai Operei Nationale Bucuresti.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sau online, la http://tickets.operanb.ro

 

Discutii pe Facebook

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register