Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Turandot la Opera Nationala Bucuresti - Raftul cu idei

Tenorul Daniel Magdal, invitat în spectacolul – Turandot – de la Opera Nationala Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta sâmbata, 2 iunie 2018, ora 18:30 opera semi-stage Turandot de Giacomo Puccini. Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de Viorica Petrovici, iar conceptul video de catre Andreea Bitulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

   Pentru aceasta reprezentatie publicul spectactor îl va putea urmari pe tenorul Daniel Magdal în rolul Calaf.

   Turandot este o opera în trei acte compusa de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami si Renato Simoni, dupa o piesa de Friedrich Schiller. Opera Turandot este bazata pe un basm persan inclus în colectia lui Carlo Gozzi „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lasat-o neterminata, a fost finalizata de Franco Alfano.

   Premiera mondiala a avut loc în data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitura pâna unde compusese Puccini si a spus: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”. Dupa un moment de tacere în sala, de la balcon s-a auzit: „Viva Puccini!” urmat de ovatiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscuta în întreaga lume pentru Nessun dorma, aria celebra din actul final intrpretata de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register