Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Spectacolul Suflet Vagabond la ARCUB

Suflet vagabond, performance-ul emotionant care deschide anul teatral la ARCUB

Suflet vagabond, performance-ul emotionant care deschide anul teatral la ARCUB

Comunicat de presa

   Suflet vagabond este spectacolul care deschide anul teatral la ARCUB – Centrul Cultural al Bucurestiului. Imbinand cu succes teatrul cu muzica, acest performance plin de culori si emotii se joaca pe 23 si 24 ianuarie de la ora 20:00, la sediul din Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90).

   Suflet vagabond este un monolog in doi, inspirat din povesti adevarate. Povesti adunate din sticlele aruncate in mare de artisti-calatori ai lumii, dar si de alte suflete anonime. Ideea spectacolului s-a nascut pe meleaguri straine, la Alger (Festivalul Cultural European), cand doi prieteni s-au intalnit si-au hotarat sa puna la cale “un proiect de suflet” vorbit intr-o singura limba, “cea a muzicii, a armoniei, in ciuda disonantelor, zgomotelor asurzitoare care ne bulverseaza incontinuu”.

Suflet Vagabond

Suflet Vagabond I foto Toma Laptes

   Povestea neterminata despre viata celor mereu pe drum a fost imaginata de doi creatori-hoinari cu o bogata experienta in afara tarii: actrita de teatru si film Simona Maicanescu (in tara a lucrat cu regizori precum Tompa Gabor, Sanda Manu, Silviu Purcarete, Mona Chirila, Alexandru Dabija, Catalina Buzoianu, Lucian Pintilie) si muzicianul si compozitorul Alex Simu, care si-a plimbat muzica prin 32 de tari si cinci continente. Din echipa proiectului mai fac parte: Elena Butica, asistent regie si scenografie, Dan Basu, un artist vizual foarte cunoscut in zona underground romaneasca pentru proiectiile sale multimedia si pictorita stabilita in Spania, Anka Moldovan, ale carei tablouri reprezinta suportul spectacolului vizual.

Suflet Vagabond

Suflet Vagabond I foto Toma Laptes

Asteptam de mult un astfel de spectacol in peisajul nostru extrem de pestrit, amestecat, prea amestecat, care sa-mi aduca aminte de colinele inmuiate in lumina si mister ale lui Horia Bernea si Cesare Pavese, de picturile magice ale ale lui Florin Niculiu, de melancolia fara sfarsit a lui Emil Botta. Da, asteptam un astfel de “haiku” al sufletului, scris cu o caligrafie atat de pretioasa: cea a pasiunii, a iubirii absolute, a legaturilor “misunate” intre lucruri si oameni. (Irina Budeanu, Cotidianul)

   Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ si din reteaua de bilete EVENTIM.

   Preturi: 43,20 lei (Categoria I) si 27 lei (Categoria II).

   Detalii pe www.arcub.ro. Urmariti-ne pe Facebook si Twitter! Descarca aplicatia ARCUB: Android si iOS!

   ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii. ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţtonal de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival si al Zilelor Bucurestiului.

Discutii pe Facebook
libris.ro
Post a Comment

You don't have permission to register