Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

atelier practic de pictura

Stiluri si mari pictori – Atelier practic de pictura

   Fundatia Calea Victoriei va invita incepand cu 26 septembrie, de la ora 18:30, la atelier practic de pictura – Stiluri si mari pictori, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.

   Vino sa inveti sa pictezi in stilurile lui Van Gogh si Miro, dar si sa afli detalii despre viata lor si a altor artisti celebri  precum: Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky. Iar  la  final vei avea 5 picturi pe panza, inspirate de lucrarile acestora.

Atelier 1. Van Gogh si personalitatea sa neobisnuita. Cum se reflecta experientele sale in pictura? Invatam sa folosim pensulatii libere, pline de energie,  folosind culori  din abundenta .

Tema: „Peisaj“, acrilic pe panza.

Atelier 2. Descoperim pictura naiva ori primitiva si lucrarile artistului Henri Rousseau. Picturile sale fascineaza prin complexitate si exotism anticipand Suprarealismul.

Tema: „Peisaj exotic”, acrilic pe panza.

Atelier 3.  Gustav Klimt, unul din cei mai importanti reprezentanti ai avangardei vieneze. Folosim tuse plate in culori pastelate, alaturate tonurilor intense, introducem  elemente ornamentale geometrice si florale, influentati de curentul Art Nouveau.

Tema: „Compozitie decorativa”, acrilic pe panza

Atelier 4. Fiind considerat „parinte” al picturii abstracte, Wassily Kandinsky, revolutioneaza intreaga fata a artei secolului XX. Tusele picturale sunt inlocuite acum de linii si pete de culoare ce alcatuiesc compozitii abstracte.

Tema: „Compozitie“, acrilic pe panza.

Atelier 5. Unul din cei mai rafinati pictori suprarealisti, Joan Miro, spunea ca ar trebui sa gasim lucruri noi intr-o imagine de fiecare data cand o privim.  Ce descoperim in picturile sale si cum stilizam elementele de peisaj, obiectele si personajele, vom afla in ultimul curs.

Tema: „Nocturna“, tehnica mixta.

Lector:  Teodora Varzaru

Data incepere: 26 septembrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, vineri

Cost: 330 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 300 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Discutii pe Facebook
libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register