Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Flautul Fermecat Opera National aBucuresti Raftul cu idei

Spectacolul pentru copii FLAUTUL FERMECAT de W.A. Mozart, pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Nationale Bucuresti prezinta sâmbata, 26 mai 2018, începând cu ora 11:00 spectacolul Flautul fermecat de W.A.Mozart.

   Realizatorii spectacolului -Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicala, Adriana Urmuzescu scenografie- invita micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranta, le vor îndragi. Muzica încântatoare a lui Mozart, melodiile pline de inspiratie îi vor însoti în aceasta poveste minunata-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celesta Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Nationale Bucuresti va aduce ineditul în desfasurarea actiunii, însotind permanent personajele operei – miscarea scenica Ileana Sora.

   Capodopera mozartiana a fost adaptata pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorita originalitatii sale si muzicii fermecatoare, ca un basm plin de învataminte în care se confrunta adevarul si minciuna, curajul si lasitatea, Întunericul si Lumina, prietenia si tradarea.

   Opera în doua acte Flautul fermecat a avut premiera la Viena, la Freihaustheater, un teatru popular, în anul 1791. Libretul lui Emanuel Schikaneder a fost inspirat de povestea „Lulu” de Liebeskind, publicata în colectia de povesti orientale Dschinnistan în 1786. Lucrarea este considerata cea mai buna creatie a genuluisingspiel, opera comica de origine germana care în loc de recitativ (dialog cântat) foloseste  dialogul vorbit. „Flautul fermecat” este una dintre cele mai apreciate si cântate opere din lume. Prima montare  a fost regizata si dirijata de compozitorul însusi si a avut un succes rasunator. Autorul libretului a fost interpretul rolului Papageno. În anul 1792,la un an de la premiera absoluta, dar si de la moartea lui Mozart, se sarbatoreau deja 100 de reprezentatii.

          Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register