Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Spectacolul ?Insemnarile unui nebun? se muta la Hanul Gabroveni

Spectacolul „Insemnarile unui nebun” se muta la Hanul Gabroveni

Spectacolul „Insemnarile unui nebun” se muta la Hanul Gabroveni

Comunicat de Presa

   Una dintre cele mai apreciate si iubite productii ARCUB, spectacolul „Insemnarile unui nebun” revine pe scena bucuresteana pe 13 si 14 martie, ora 20:00, fiind mutat din cladirea Batiste la Sala Mare din incinta Hanului Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90).

   Textul lui Nikolai Gogol regizat de Felix Alexa, cu o scenografie semnata Diana Ruxandra Ion si avandu-l protagonist pe Marius Manole acompaniat de acordurile violonistului Alexander Balanescu, transforma Insemnarile unui nebun intr-un spectacol unic, in care umorul si drama se intrepatrund pe masura ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acapareaza mintea personajului principal, macinat de tristete si frustrari. Cand singuratatea si lipsa de perspective ajung sa ne chinuie, unica posibilitate de evadare din realitatea ostila ramane imaginatia. Astfel putem construi un nou univers, in care totul este posibil, iar granita dintre lumea reala si cea plasmuita devine fragila, aproape insesizabila.

Spectacolul „Insemnarile unui nebun” se muta la Hanul Gabroveni

   «Ma bucur foarte tare ca am reusit ca aici, la ARCUB, sa adun laolalta, intr-un proiect pe care l-am gandit ca fiind o imbinare intre teatru si muzica, un muzician extraordinar, violonistul si compozitorul Alexander Balanescu si un mare actor, Marius Manole, care ne surprinde cu fiecare rol. Aventura noastra in lumea fascinanta a nebuniei gogoliene a fost o sansa de a evada din banalitatea si vulgaritatea lumii inconjuratoare. Sper sa fie la fel si pentru publicul, pe care il asteptam cu drag la spectacol.» (Felix Alexa)

Spectacolul „Insemnarile unui nebun” se muta la Hanul Gabroveni

   «Participam la un vis ludic, tragi-comic, atemporal, dar atat de actual, vorbind despre cosmarurile noastre de zi cu zi. Un spectacol visceral despre conditia umana careia i s-a furat misterul intr-un timp desacralizat. 

   Aceasta montare ilustreaza creator poetica unui regizor cu personalitate si stil. Felix Alexa aduce valori de emotie si de gandire in citirea lui Gogol si a epocii noastre. (…) “Insemnarile unui nebun” se impune ca un moment de varf al stagiunii, pe care vi-l recomandam.» (Ludmila Patlanjoglu – Cotidianul.ro)

   Biletele pot fi achizitionate online si din reteaua de bilete EVENTIM. Pretul unui bilet este de 48,60 lei (Categoria I) si 37,80 lei (Categoria II).

Insemnarile unui nebun de N.V.Gogol

Traducerea: Emil Iordache

Versiunea scenica: Felix Alexa

Cu: Marius Manole si Alexander Balanescu

Muzica:  Alexander Balanescu

Scenografia:  Diana Ruxandra Ion

Regia:  Felix Alexa

Durata spectacolului: 1 ora si 30 minute (fara pauza)

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Post a Comment

You don't have permission to register