Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

la travita opera Raftul cu idei verdi

Soprana Lana Kos, invitata în La Traviata din programul lunii noiembrie de pe scena Operei Nationale Bucuresti

   Opera Nationala Bucuresti prezinta miercuri, 21 noiembrie, începând cu ora 18:30 spectacolul La Traviata de Giuseppe Verdi în regia si miscarea scenica a lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Publicul spectator o va putea urmari pe soprana Lana Kos în rolul Violetta Valéry, în calitate de invitata pe scena Operei Nationale Bucuresti.

   Spectacolul readuce în atentia publicului povestea emotionanta a unei curtezane care a trait în Parisul primei jumatati a secolului XIX – lea sub numele de Marie Duplessis si care a marcat existenta unor artisti precum compozitorul Franz Liszt si scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urma, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muza pentru celebrul sau roman „Dama cu camelii”, care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursa de inspiratie pentru opera sa, La Traviata, a carei prima reprezentatie la Bucuresti a a avut loc în anul 1856, la câtiva ani de la premiera mondiala de la Teatrul La Fenice din Venetia.

   Regizorul Paul Curran propune o montare neconventionala si provocatoare care transpune actiunea povestii din Parisul anului 1700, asa cum apare în libretul operei. Conceptul regizoral urmareste detaliile-cheie ale povestii Traviatei, în special contrastul dintre conservatorismul aparent si pomiscuitatea tacita, care îi confera savoare dramatica.

   Paul Curran despre La Traviata de pe scena Operei Nationale Bucuresti: „Cred ca, pentru vremea aceea, Verdi scria o opera moderna. Tema operei era foarte populara în epoca, dar în acelasi timp…periculoasa. În alta ordine de idei, drama consta într-o poveste pe care fiecare dintre noi poate s-o înteleaga, este povestea unei femei în dizgratie. Credeti ca toata aceasta poveste are sanse sa se întâmple în realitate? Desigur. Ar trebui o femeie sa fie pusa într-o situatie atât de îngrozitoare din cauza societatii? Eu nu cred asta. Dar tocmai acest aspect o face atât de interesanta pentru mine si mai ales toti putem sa gasim ceva în ea din noi însine, putem gasi ceva similar în noi din anumite fragmente ale povestii din La Traviata.” Urmatoarea reprezentatie a spectacolului va avea loc vineri, 28 decembrie 2018, începând cu ora 18:30.

   Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni – duminica între orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00).

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register