Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

SoNoRo BRIDGES 2014 – Punti muzicale între orasele lumii

   A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo se desfasoara între 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, sub tema BRIDGES.

   În premiera anul acesta, festivalul se lanseaza în afara României, printr-un concert sustinut pe 22 octombrie de mezzosoprana Ruxandra Donose si Ansamblul Raro, în renumita sala Konzerthaus din Viena. Lansarea internationala a festivalului este organizata în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Viena.

   Deschiderea oficiala a festivalului SoNoRo la nivel national va avea loc, ca în fiecare an, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni din Bucuresti, vineri, 31 octombrie, la ora 19:00.

sonoro bridges

   Programul SoNoRo BRIDGES, inspirat de unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii, acopera un repertoriu vast. Acordurile rafinate ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms, Edward Elgar, Claude Debussy sau César Franck, muzica experimentala a lui John Cage, armoniile sacre din compozitiile lui Monteverdi sau Gesualdo, fascinatia contemplativa a muzicii lui Olivier Messiaen, lirismul lui Dimitri Sostakovici si divinul firesc al cvintetului lui Franz Schubert vor delecta publicul deja obisnuit cu seratele sonore.

   La cele de mai sus se adauga anul acesta muzica de jazz inspirata de filmele lui Andrei Tarkovsky, în interpretarea Cvartetului Tarkovsky, cu participarea extraordinara a lui Andrei Tarkovsky Jr., care va asigura componenta video a serii, dar si o seara pasionala, intitulata “Over the Danube”, cu muzica tiganeasca a legendarului Roby Lakatos si a ansamblului sau, la Palatul Bragadiru.

   “A IX-a editie SoNoRo nu este doar un liant muzical între unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii – Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena, ci si o vitala punte catre editia viitoare, poate cea mai importanta de pâna acum, cea în care pasarea SoNoRo va împlini zece ani de existenta”, spune Razvan Popovici, directorul festivalului.

 

sonoro bridges

Cvartetul Tarkovsky

 

   Alaturi de concerte de exceptie, SoNoRo a pregatit anul acesta si o întâlnire la Bucuresti cu celebrul regizor francez Bruno Monsaingeon, care va discuta despre documentarele sale privind lumea muzicala a secolului XX, si una la Cluj-Napoca, unde scriitorul si jurnalistul Marius Chivu va îndruma publicul ardelean printre diversele punti si poduri celebre. Tot la Cluj-Napoca, prin colaborarea initiata cu Universitatea de Arta si Design, paisprezece studenti ai Programului de Master Design Textil au creat produse SoNoRo, sub coordonarea profesorului universitar doctor Radu Pulbere, produse care vor fi disponibile si la vânzare la toate concertele SoNoRo din Bucuresti si din tara.

   Interferenta artelor este prezenta si prin intermediul obiectelor de ceramica unicat, integral realizate si decorate manual pentru SoNoRo de Madalina Teler, designer ceramist (“De Ceramica”).

   Peste 35 de artisti internationali, membri de renume ai elitei muzicale europene, vor lua parte anul acesta la festival: violonistii Boris Brovtsyn, Vilde Frang, Alexander Sitkovetsky, Hugo Ticciati sau Daniel Rowland, violistii Vladimir Mendelssohn sau Razvan Popovici, violoncelistii Anja Lechner, Valentin Radutiu sau Nicolas Altstaedt, pianistii François Couturier si Henri Sigfridsson, clarinetistul Thorsten Johanns, fagotistul Bram van Sambeek sau Cvartetul Schumann sunt doar câtiva dintre muzicienii prezenti anul acesta la concertele de la Bucuresti, Cluj sau Iasi.

sonoro bridges

   Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi gasit pe www.sonoro.ro, iar biletele si abonamentele pentru concertele din Bucuresti sunt disponibile prin reteaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Discutii pe Facebook
books-express.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register