Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Seara de poezie si jazz – Centenar Gherasim Luca

CENTENAR GHERASIM LUCA – Omagiat de poetul Valery Oisteanu

Vineri, 6 septembrie 2013, ora 20, Clubul Taranului

   Gherasim Luca (Bucuresti, 1913 – Paris, 1994), omagiat la centenarul nasterii de catre Valery Oisteanu, a fost un poet romano-francez, considerat un teoretician inovator al suprarealismului si unul dintre poetii importanti francezi ai timpului sau. Intalnindu-l la New York in 1984, Valery Oisteanu a devenit un prieten – admirator al acestuia.

   Valery Oisteanu a debutat cu cartea de poezii Proteze (Editura Litera, 1970, Bucuresti), apoi a ales sa plece la New York. Asumandu-si DADA si suprarealismul ca linii directoare ale poeziei sale, Valery Oisteanu este cunoscut si pentru influentele din practica Zen integrate in happening-uri de poezie si jazz. Poemele lui Oisteanu reflecta influenta mentorilor sai suprarealisti: Gellu Naum si Gherasim Luca.

poezie si jazz

   Ultimul volum publicat la New York de Valery Oisteanu, intitulat Privilegii in Purgatoriu (Perks in Purgatory, Fly by Night Press, 2010), este o selectie de poeme-jazz (Jazzoetry), fiind de fapt o contributie la stilul de performance initiat de Gherasim Luca. Valery Oisteanu va fi acompaniat de saxofonistul Mihai Iordache, cu care a mai creat si alte spectacole, precum cel de anul trecut, intitulat Un vis erotic, la Foto Cabinet de pe Str. Lipscani din Bucuresti.

   Seara de poezie si jazz de la Clubul Taranului (vineri, 6 septembrie 2013, ora 20, cu intrare libera) a fost conceputa la New York si va fi preluata la toamna si pe meleaguri americane.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register