Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

SCRIITORUL BELGIAN ALAIN BERENBOOM VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

SCRIITORUL BELGIAN ALAIN BERENBOOM VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

ALAIN BERENBOOM, SCRIITOR BELGIAN FRANCOFON,

VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

29 martie – 1 aprilie 2016

Comunicat de Presa

   In cadrul proiectului Romanul politist belgian in prim-plan, Delegatia Valonia-Bruxelles l-a invitat in Romania pe Alain Berenboom, un renumit autor belgian francofon de romane politiste.

   Alain Berenboom, un nume important al literaturii belgiene contemporane, va fi prezent la Bucuresti si la Iasi pentru mai multe evenimente organizate in jurul celor doua romane politiste ale sale traduse in limba romana la Editura Crime Scene Press: Averea Gutmeyer si Primejdii in regat.

   Astfel, el va participa marti, 29 martie, la o intalnire – dezbatere pe tema romanului politist, care va avea loc la ora 18:00, la Muzeul Literaturii din Iasi, cu participarea lui George Arion, autor de romane politiste si editor, si a lui Dan Lungu, scriitor si director al Muzeului Literaturii din Iasi. Dupa intalnire, va urma o sesiune de autografe.

   Miercuri, 30 martie, la ora 19:00, Alain Berenboom va prezenta cele doua romane la Libraria Humanitas Cismigiu si va avea o discutie cu publicul, urmata de o sesiune de autografe. Pe data de 1 aprilie, Alain Berenboom va participa la o seara tematica in jurul romanului politist, organizata la ora 19:00, la Libraria Kyralina din Bucuresti.

   Alain Berenboom este, de asemenea, avocat in baroul din Bruxelles si profesor la Universitatea Libera din Bruxelles. Specialist in drepturi intelectuale si media, Alain Berenboom va sustine o conferinta cu tema Drepturile de autor si internetul joi, 31 martie, la ora 10:00, la Biblioteca Academiei Romane.

   Nascut la Bruxelles in 1947 dintr-un tata polonez si o mama de origine rusa, Alain Berenboom publica in 1990 primul sau roman, La position du missionnaire roux, o satira politica burleasca.

   In 2007, incepe munca la primul sau roman politist, Périls en ce Royaume / Primejdii in regat. Este vorba despre primul volum dintr-o serie de anchete politiste conduse de Michel Van Loo, un detectiv nu foarte inteligent, dar mereu inconjurat de oameni care il ajuta. Primejdii in regat este un roman politist in adevaratul sens al cuvantului, in acelasi timp nostalgic si amuzant, care exploreaza culisele din Belgia anului 1947.

   Alain Berenboom a primit in 2010 premiul Bernheim pentru cel de-al doilea roman din seria de romane politiste, Le Roi du Congo. In 2013, este recompensat cu premiul Rossel, cel mai important premiu literar din Belgia, pentru romanul Monsieur Optimiste, in care povesteste istoria familiei lui, ceea ce ii permite sa identifice sursele identitatii lui de scriitor belgian.

   Romanul Averea Gutmeyer reprezinta o revenire la seria de romane politiste in care Michel Van Loo este eroul principal. Cititorul are placerea sa descopere mai mult decat un roman politist, intriga cuprinzand doua asasinate la Bruxelles, peregrinarile lui Van Loo in Elvetia, apoi in Israel trecand prin Napoli, totul povestit cu umorul specific lui Alain Berenboom.

SCRIITORUL BELGIAN ALAIN BERENBOOM VINE LA BUCURESTI SI LA IASI

Scriitorul Alain Berenboom I copyright Sylvain Piraux

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register