Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

SCRIITOAREA IRINA TEODORESCU LA INSTITUTUL FRANCEZ DIN BUCURESTI

SCRIITOAREA IRINA TEODORESCU LA INSTITUTUL FRANCEZ DIN BUCURESTI

SCRIITOAREA IRINA TEODORESCU LA INSTITUTUL FRANCEZ DIN BUCURESTI

Comunicat de presa

   In cadrul rezidentei artistice pe care o efectueaza in Romania cu sprijinul Institutului Francez, scriitoarea Irina Teodorescu va lua parte la o lectura publica a ultimei sale carti, „Les Etrangères”, luni 23 mai 2016, incepand cu ora 18.30, in sala Elvira Popescu (bd. Dacia, nr. 77). Artistul Thomas Collet va asigura performanta literara in franceza, urmand ca momentul sa fie urmat de o discutie in limba romana, intre autoare si publicul prezent.

   Irina Teodorescu, care s-a nascut la Bucuresti in 1979, a ajuns in Franta la varsta de 19 ani si traieste in prezent la Rennes. Primul sau roman, „La Malédiction du Bandit Moustachu”, publicat in 2014 la Editura Gaïa, a fost recompensat cu premiul André Dubreuil al SGDL (Société des gens des lettres), la categoria „Roman de début”. Cartea urmeaza sa fie tradusa in limba romana pana la sfarsitul anului si va aparea la Editura Polirom.

   In 2015, cu ocazia aparitiei celui de-al doilea roman, „Les Etrangères” (Editura Gaïa), Irina Teodorescu reuseste sa castige din nou favorurile criticii literare si aprecierea publicului din Franta. Autoarea descrie aceasta opera literara precum o poveste despre ceea ce se petrece in mintea unui om, altceva decat gandirea logica si realista pe care incercam cu totii sa o pastram. In spatele unei povesti de dragoste, cartea vorbeste despre dificultatea de a crea ceva impreuna, despre exil, copilarie si tradare.

   Scriitoarea Irina Teodorescu se afla in Romania in cadrul bursei Stendhal primite din partea Institutului Francez. Programul Stendhal sprijina autori francezi sau rezidenti in Franta care propun un proiect literar in strainatate, contribuind astfel la schimburile culturale initiate de reteaua culturala franceza in strainatate. Datorita acestei burse, Irina Teodorescu este in Romania toata luna mai pentru a se documenta asupra urmatoarei sale carti si a intalni cititorii din Romania.

   Pe durata vizitei sale la Bucuresti, Irina Teodorescu va participa la alte doua evenimente, care vor fi gazduite de catre libraria franceza Kyralina (str. Biserica Amzei, nr. 10). Pe 20 mai 2016, la ora 18.00, va lua parte la un atelier de scriitura in franceza, iar pe 26 mai 2016, incepand cu ora 19.00, se va intalni cu publicul si va oferi o sesiune de dedicatii.

   Pentru mai multe informatii, puteti accesa pagina dedicata evenimentului.

Discutii pe Facebook
carturesti.ro
Post a Comment

You don't have permission to register