Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Scoala de vara de Jurnalism narativ

Scoala de vara de Jurnalism narativ si scriitura personala (21-25 iulie)

   Fiecare povestitor este unic, pentru ca fiecare are o alta perspectiva asupra povestii. Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de luni 21 iulie, de la ora 19:00, la Scoala de vara de Jurnalism narativ si scriitura personala, sustinuta de Ana Maria Ciobanu, jurnalist Decat o Revista si laureata a premiilor Superscrieri.

   La acest atelier, vom invata impreuna cum sa descoperim si sa scriem povesti adevarate, ce pornesc de la intamplari si experiente cotidiene. Vom vedea cum, prin astfel de povesti, primim si in acelasi timp livram cititorilor lectii importante despre lume. Povestile adevarate dezvolta curiozitatea si spiritul de observatie, ne invata sa ascultam si ne ajuta sa fim atenti la detalii care ascund intamplari interesante.

   Intr-o atmosfera relaxanta, cursanti vor avea ocazia sa scrie folosindu-se de diferite instrumente de documentare, scriere si rescriere. Urmarim ca la finalul saptamanii fiecare cursant sa aiba o lista consistenta cu idei si teme de explorat si de transformat in povesti.

   Fiecare intalnire va avea la baza exercitii de scriere, observatie si intervievare, ce vor duce la realizarea unor texte scurte care vor fi publicate pe blogul atelierului: http://bucatarianarativa.wordpress.com/

„Life itself is the most wonderful fairytale of all.” —Hans Christian Andersen

Cursul estre structurat in urmatoarele 5 sedinte:

Atelier I – Idee. Detalii. Descrieri. Atmosfera.

Exercitii de scriere bazate pe observarea unor detalii. Exercitii de scriere bazate pe reconstruirea din memorie a unor detalii de atmosfera. Experiment personal

Atelier II – Obiecte cu povesti. Tehnici de reporting

Jocuri pe echipe. Exemple din presa

Atelier III- Oameni cu povesti. Curiozitate.

Interviuri pe echipe. Scriere. Rescriere

Atelier IV- Organizare. Dezvoltare. Structura. De la notite la poveste.

Redactarea unui scurt eseu personal bazat pe experimentul inceput la atelierul I

Atelier V- Unde gasim idei?

Idei. Planuri. Liste

Lector: Ana Maria Ciobanu

Data începere: 21 iulie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: zilnic (luni-vineri, 21-25 iulie)

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Discutii pe Facebook

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register