Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

retrospectiva Mircea Daneliuc

Sa ne cunoastem cineastii si operele lor – RETROSPECTIVA MIRCEA DANELIUC

Filme, discutii cu cineasti, lansari de carte

12 – 22 septembrie 2013, de la ora 19.00, Studioul Horia Bernea

    Muzeul National al Taranului Roman organizeaza, in cadrul Zilelor Muzeului Taranului, in perioada 12 – 22 septembrie 2013, de la ora 19.00, la Studioul Horia Bernea, o retrospectiva a filmelor lui Mircea Daneliuc.

    Regizorul, scenaristul, actorul si scriitorul Mircea Daneliuc a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, la sectia de regie. A debutat ca regizor in anul 1975, cu filmul Cursa, pentru care a primit premiul de debut din partea Asociatiei Cineastilor din Romania (ACIN); filmul a participat la festivalurile internationale de la Belgrad, New Delhi, Cairo, Moscova si Barcelona. Urmatorul film, Editie speciala, aparut in 1977, ii aduce premiul ACIN pentru regie. Cand a aparut Proba de microfon, in 1980, talentul lui Mircea Daneliuc era confirmat de primul Mare Premiu al ACIN.

   Filmele regizate de Mircea Daneliuc au avut mare succes si au primit multe premii. Subiectele filmelor sale sunt inspirate din actualitate si povestesc despre lumea celor de conditie modesta, pe care regizorul ii priveste fara compasiune. Filmele sale dau glas propriilor nemultumiri, dezamagiri si dureri, pe care i le produce o societate bolnava politic si social.

    La Muzeul National al Taranului Roman aveti ocazia de a redescoperi o parte dintre cele mai importante filme semnate de Mircea Daneliuc si de a discuta despre acestea cu regizorul si cu invitatii sai speciali.

 retrospectiva Mircea Danieluc

   Duminica, 15 septembrie 2013, ora 17.00, la Libraria Carturesti din cadrul Muzeului Taranului, sunteti invitati la lansarea cartilor:

Pisica rupta de Mircea Daneliuc, Editura Adenium, Iasi, 2013, editia a doua revizuita si intregita

si

Ca un gratar de mici. Un picior de plai, cu spitul de Mircea Daneliuc, Editura Adenium, Iasi, septembrie 2013

Participa:

Mircea Daneliuc, regizor, scenarist, scriitor

Ion Bogdan Lefter, critic si istoric literar

Cristian Teodorescu, scriitor

Moderator: Liviu Antonesei, scriitor, prozator

Curator: Mihai Mardare

PROGRAMUL FILMELOR

12 septembrie, ora 19 – Seara de gala cu filmul Croaziera, 1980

13 septembrie, ora 19 – Proba de microfon, 1980

14 septembrie, ora 19 – Glissando, 1984

15 septembrie, ora 19 – Vanatoarea de vulpi, 1980

16 septembrie, ora 19 – Iacob, 1988

17 septembrie, ora 19 – Cele ce plutesc, 2009

18 septembrie, ora 19 – Senatorul melcilor, 1995

21 septembrie, ora 19 – Ambasadori, cautam patrie, 2003

22 septembrie, ora 19 – Marilena, 2009

   Retrospectiva Mircea Daneliuc face parte din proiectul „Sa ne cunoastem cineastii si operele lor”, care urmareste cresterea gradului de cunoastere, comunicare si respect intre cineastii de toate varstele (regizori, scenaristi, operatori, actori, critici) si publicul larg.

    Intrarea este libera.

Discutii pe Facebook
libris.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register