Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

PUNE O CARTE LA TEMELIA SOCIETATII!

PUNE O CARTE LA TEMELIA SOCIETATII!

Oamenii generosi sunt mai fericiti

   Cercetari recente arata ca daca ne imbogatim nu suntem neaparat mai fericiti. Atata timp cat oamenii au posibilitatea de a-si plati facturile, nu creste in mod semnificativ si multumirea lor fata de viata si fericirea, ci, de fapt, de la un anumit nivel al veniturilor in sus, scade nivelul de fericire. De asemenea, in cadrul experimentelor, atunci cand subiectii studiului au primit o suma de bani, cei carora li s-a spus sa-i ofere mai departe cuiva au fost mai fericiti decat cei care au fost liberi sa-i cheltuiasca dupa bunul plac.

   Daca esti recunoscator pentru ceea ce ai sau daca oferi ajutor financiar cuiva, asta chiar te poate face mai fericit! (sursa „Psihologia pozitiva”, de Charlotte Style)

   Daruieste si tu! Iti propunem sa sustii proiectul HERCULARIUM dedicat copiiilor din Costesti si satele vecine din judetul Arges! Doneaza online sau prin transfer bancar. Cu o donatie de numai 15 lei poti ajuta la achizitionarea unei carti de povesti, a unui dictionar sau a unei enciclopedii. Cartea potrivita la locul potrivit poate schimba o viata.

PUNE O CARTE LA TEMELIA SOCIETATII!

Iosif, 10 ani

De ce sa sustii proiectul HERCULARIUM al Asociatiei Hercules

   Pentru ca este unul dintre acele proiecte curajoase care ne demonstreaza ca Romania se poate schimba, de la mic la mare. Pentru ca scoate in evidenta beneficiile lecturii si promoveaza dragostea de carte – sloganul proiectului este „Construieste viitorul copiilor din Costesti, carte cu carte!”.

   Costestiul este un oras total lipsit de oportunitati economice si amortit din punct de vedere cultural situat in sudul judetului Arges. Copiii si tinerii de aici nu au alternative de petrecere a timpului liber in afara catorva terenuri de sport. Nu exista cinematografe sau sali de teatru, after-school-uri sau locuri de joaca pentru cei aproximativ 1.800 de scolari. Lipsiti de supravegherea parintilor si de alternative de petrecere a timpului liber, foarte multi copii scolari isi petrec timpul pe strada sau in numeroasele sali de jocuri din oras.

   Asociatia Hercules din Costesti isi propune sa infiinteze HERCULARIUM, un centru de invatare modern si atragator pentru toti copiii si tinerii din orasul Costesti si satele vecine. Centrul va fi format din biblioteca, sala de lectura, sala de calculatoare si multimedia, ludoteca pentru copiii mici, spatiu de joaca, spatiu pentru evenimente culturale si training-uri pentru parinti.

    HERCULARIUM isi propune sa completeze instruirea de care elevii beneficiaza la scoala, oferindu-le sansa de a participa la activitati atractive. Pentru ca putine familii din aceasta comunitate saraca din judetul Arges le pot oferi copiilor portia necesara de educatie non-formala de care au nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa si le pot transmite micutilor dragostea de carte.

   HERCULARIUM va reprezenta un mediu propice pentru exersarea inclinatiilor, talentelor si aptitudinilor si ii va ajuta pe copii sa isi imbogateasca orizontul cultural in domenii actuale si variate. Pe termen mediu si lung, educatia non-formala le poate influenta decisiv viata. Daca sunt educati si informati, daca se bucura de conditii pentru orientarea profesionala si pentru viitoarea formare, copiii din comunitatile sarace vor contribui in viitor la binele comunitatii din care fac parte si al societatii noastre in general. Cu alte cuvinte, copiii pe care ii ajutam astazi isi vor sustine in viitor familiile si ii vor ajuta la randul lor pe alti membri ai comunitatii.

PUNE O CARTE LA TEMELIA SOCIETATII!

Larisa si Mihaela, Stefan si educatoarea Lavinia

Fa cunostinta cu Asociatia Hercules!

   Datorita implicarii si sprijinului real oferit in comunitate incepand din 2007, Asociatia Hercules a devenit un punct de referinta si o adevarata inima a orasului si comunitatii din Costesti. Centrul de zi Hercules, proiectul central al Asociatiei, este cel mai de succes si longeviv proiect social din sudul judetului Arges. Este singurul centru de zi dintr-o comunitate saraca, lipsita de oportunitati economice, viata culturala sau perspective de viitor. Pentru 50 de copii din familii defavorizate care isi fac temele, se joaca si mananca zilnic la Hercules, Centrul este o ancora de salvare si o oaza de normalitate.

PUNE O CARTE LA TEMELIA SOCIETATII!

Maria, 9 ani

   Proiectul a fost lansat in 2007 de Asociatia Hercules cu sprijinul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. De-a lungul timpului, Centrul s-a finantat exclusiv din surse private: fonduri donate de companii responsabile, fundatii si donatori generosi. Astazi, Centrul de zi Hercules functioneaza cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania (partener din 2011) si al H.Stepic CEE Charity, Viena (partener din 2015).

   In cladirea de patrimoniu, frumoasa si primitoare, ce gazduieste Centrul de zi Hercules, Asociatia Hercules isi propune sa infiinteze HERCULARIUM, spatiul dedicat tuturor copiilor si tinerilor din comunitate, nu numai beneficiarilor Centrului de zi.

Cum te poti implica

  1. Doneaza online sau prin transfer bancar! Asociatia are nevoie de fonduri pentru achizitionarea resurselor bibliotecii (carti in orice format, calculatoare, DVD si CD playere, aplicatii), pentru reamenajarea spatiului, intretinerea centrului, organizarea evenimentelor, organizarea Caravanei saptamanale.
  2. Doneaza carti, audio-bookuri, DVD-uri, CD-uri educative si orice alte resurse utile pentru sala de calculatoare si multimedia! In cazul in care se vor primi mai multe exemplare ale aceleiasi carti, se va dota si biblioteca Scolii Generale din Costesti. Poti contacta Asociatia aici.
  3. Devino voluntar! Odata ce demaram amenajarea bibliotecii, vom avea nevoie de oameni inimosi si de mult ajutor pentru a infrumuseta spatiul, pentru a inregistra cartile primite sau cumparate, pentru a crea un catalog digital al bibliotecii, pentru a organiza evenimente pentru copii si parinti.
Discutii pe Facebook
books-express.ro
Post a Comment

You don't have permission to register