Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Saptamana Cahiers du Cin?ma

Publicul roman, invitat sa voteze pentru filmul sau favorit in cadrul Competitiei Festivalului Filmului Francez

Comunicat de presa

   A 20-a editie a Festivalului Filmului Francez, eveniment organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania, se desfasoara simultan in sapte orase, intre 3 si 13 noiembrie 2016. Deschiderea festivalului este dedicata Competitiei tinerilor regizori francezi, care va oferi publicului roman ocazia de a-si alege filmul favorit, dintre cele sase lungmetraje de debut propuse in cadrul acestei sectiuni.

   Competitia tinerilor regizori se va desfasura pe toata durata festivalului si va fi alcatuita din opere cinematografice care au fost lansate recent. Cinefilii sunt invitati sa asiste la proiectia filmelor Le Nouveau (2015) de Rudi Rosenberg, Les deux amis (2015) de Louis Garrel, À peine j’ouvre les yeux (2015) de Leyla Bouzid, Le Grand jeu (2015) de Nicolas Pariser, Willy 1ᵉʳ (2016) de Ludovic Boukherma, Zoran Boukherma, Marielle Gautier si Hugo P. Thomas, si Ce sentiment de l’été (2016) de Mikhaël Hers.

   In urma vizionarii, spectatorii pot vota pentru a desemna laureatul „Premiului publicului TV5MONDE/ RFI Romania”, atat online, pe site-ul www.jevote.ro, cat si prin intermediul formularelor disponibile in salile de cinema. Cel mai bun film din cadrul acestei sectiuni va beneficia de un sprijin destinat difuzarii in reteaua cinematografica din Romania, in timp ce votantii cei mai norocosi vor fi recompensati cu cadouri.

   In cadrul acestei editii, regizorii Zoran si Ludovic Boukherma vor veni in Romania pentru a intalni publicul cinefil din Timisoara si Bucuresti. Absolventi ai scolii „Cité du Cinéma” fondata de catre celebrul regizor Luc Besson, cei doi cineasti au fost descoperiti in cadrul sectiunii ACID (Asociatia de Cinema Independent si Difuzarea sa) a Festivalului international de Film de la Cannes.

   Dupa ce au semnat mai multe scurtmetraje, printre care Perrault, La Fontaine, Mon Cul! si Ich bin eine Tata, ambele premiate in 2015, cu ocazia celei de-a 37-a editii a Festivalului international de scurtmetraj de la Clermond-Ferrand, cei doi regizori au co-realizat primul lor lungmetraj, Willy 1ᵉʳ, alaturi de Marielle Gautier si Hugo P. Thomas.

   Festivalul Filmului Francez reprezinta unul dintre momentele cheie ale programului cultural realizat de catre Ambasada Frantei si Institutul Francez. In acest context, procesul de creatie si profesionistii din a 7-a arta sunt pusi in lumina, prin intermediul unei programari care isi propune sa imbine operele atemporale ale cinematografiei franceze si filmele mai recente, astfel incat publicul roman sa poata descoperi diversitatea patrimoniului cinematografic francez.

   Festivalul Filmului Francez se desfasoara simultan in 7 orase din Romania:

  • Bucuresti, in perioada 3-11 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco
  • Iasi, in perioada 4-8 noiembrie, in sala Fondane a Institutului Francez si la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
  • Timisoara, in perioada 3-6 noiembrie, in amfiteatrul „Aula Magna” din cadrul Universitatii de Vest
  • Sibiu, in perioada 4-6 noiembrie, la libraria Habitus
  • Constanta, in perioada 11-13 noiembrie, la cinematograful Citiplex Tomis Mall
  • Brasov, in perioada 7-8 noiembrie, la Cinemateca Patria
  • Buzau, in perioada 9-10 noiembrie, la Teatrul „George Ciprian”

   Toate filmele sunt in versiunea lor originala si au subtitrare in limba romana.

Discutii pe Facebook
books-express.ro
Post a Comment

You don't have permission to register