Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

PROIECTUL FRENCHMANIA CONTINUA

PROIECTUL FRENCHMANIA CONTINUA

PROIECTUL FRENCHMANIA CONTINUA SI ANUL ACESTA,

printr-un concert exceptional organizat pe data de 2 februarie

Comunicat de presa

   Primul concert Frenchmania al anului va fi gazduit de sala Elvire Popesco si va avea loc pe data de 2 februarie, incepand cu ora 20.00. Acest proiect inedit, care este organizat de catre Institutul Francez din Romania, in parteneriat cu TV5MONDE si RFI, a ajuns la cea de-a 3-a editie, dupa succesele inregistrate in cadrul evenimentelor desfasurate in toamna anului trecut.

   Cu ocazia aniversarii a 80 de ani de la instalarea Insitutului Francez in cladirea de pe bulevardul Dacia, desfasurarea acestui eveniment a dobandit o simbolistica deosebita fiindca proiectul initiat de catre Christophe Gigaudaut, directorul institutiei culturale, si-a propus ca si obiectiv principal promovarea legaturii franco-romane prin intermediul unui stil muzical destinat noii generatii.

   Spectacolul din data de 2 februarie ofera prilejul de a incuraja folosirea limbii franceze datorita implicarii unor artisti ai scenei muzicale romanesti bine cunoscuti de publicul larg, care vor interpreta live piese in limba lui Moliere. Concertul va beneficia de prezenta exceptionala a cantaretului si compozitorului roman Keo, unul dintre cei mai inversunati aparatori ai francofoniei, care va deschide concertul alaturi de prestigiosii sai invitati: Gabriel Cotabita, Ruby, Adrian Despot si Alexandra Ungureanu.

   Pentru a recompensa entuziasmul de care da dovada un public din ce in ce mai numeros, proiectul Frenchmania va beneficia de alte trei editii in cursul acestui an, si anume in luna martie, in mai, precum si in iunie. Toate informatiile referitoare la aceste evenimente vor fi comunicate in perioada urmatoare.

   Biletele sunt disponibile pe in avans pe site-ul eventbook.ro, la casieria cinematografului Elvire Popesco (Bd. Dacia, nr. 77), precum si la librariile Anthony Frost (Calea Victoriei nr. 45), Kyralina (Str. Biserica Amzei nr. 10) si Hecate (Strada Olari nr. 8), in timpul programului de lucru al acestora, in limita locurilor disponibile.

   Concertele Frenchmania fac parte din campania ”BY THE WAY si eu vorbesc limba franceza”, initiata de Institutul Francez din Romania cu scopul de a promova plurilingvismul si o francofonie activa, moderna.

   Puteti urmari evenimentul pe pagina Facebook Frenchmania 2016. Pentru orice alta informatie, puteti lua legatura prin e-mail, la adresa: frenchmania@institutfrancais.ro

Discutii pe Facebook
Post a Comment

You don't have permission to register