Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

27 de Ragazuri

Proiectul cultural “27 de Ragazuri”

   Gandurile bune apar cand stai locului, cand nu mai ai niciun plan si nicio asteptare. Toata vremea alergam care incotro, cautand bezmetici impliniri. Dar canistrele noastre interioare sunt aproape goale si cu cat cautam mai mult sa le umplem cu atat ne consumam mai tare. Asa ca propunem un experiment, o explorare pasiva in care tu nu trebuie sa faci nimic, ci doar sa lasi lucrurile sa ti se intample; in jurul tau se va isca un Labirint de senzatii. Nu va spunem mai multe despre ce si cum va fi. Vrem sa va aratam, dar cum esentialul este ‘invizibil pentru ochi’ o sa va punem sa stati un pic pe intuneric (n.b. – va legam la ochi) in timp ce ascultati un concert de muzica veche Trei Parale.

   Evenimentul deschide seria celor 27 de ateliere si spectacole in care se intersecteaza arta traditiile si psihologia existentiala. Cand a fsot construit acest proiect s-a pornit de la doua idei: aceea ca din cand in cand este bine sa mai iei o pauza, sa mai stai locului si sa te uiti spre interior si aceea ca arta este necesara in procesul de autocunoastere si arta ni se intampla zi de zi.

   Poate n-ai zice ca lingura cu care mesteci in omleta, felul in care te misti prin casa sau fructele pe care le mananci pot fi expresii artistice, dar poezia este peste tot, in tot ceea ce faci. Trebuie doar sa te uiti cu atentie. Initiatorii proiectului au cules activitati din multe campuri ale artei, care te vor indemna sa iti explorezi mintea, corpul si simturile. Ateliere care te vor aduce mai aproape de tine si iti vor antrena spiritul de observatie – acel ceva care nu-i lipseste niciunui artist.

   27 este un numar magic, iar ragaz/ragazuri este ceea ce avem nevoie acum. Timp de doua luni (27 august – 27 octombrie) la sfarsitul fiecarei saptamani, apasam pe ‘stop iures’ si stam. Stam cu arta si dansam cum dansau strabunii, meditam intr-o galerie de arta, stam la sezatoare cu instrumente vechi, impletim panuse, cioplim linguri, ne exploram corpul prin teatru vizual si Wushu, introspectie prin pictura in intuneric si tot asa pana la 27.

   Programul complet va fi dezvaluit in curand.  Urmariti pagina de Facebook a initiativei.

   Intrarea este libera

   Proiect finantat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural Roman

27 de Ragazuri

Discutii pe Facebook
nemira.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register