Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Festivalul Chants, sons sur scene la Club Control

PROGRAMUL DE SPRIJIN PENTRU MOBILITATE 2016

PROGRAMUL DE SPRIJIN PENTRU MOBILITATE 2016 – de la nivelul de masterat la cel post-doctoral, destinat studentilor si cercetatorilor romani

Comunicat de presa

   Pe data de 15 ianuarie 2016, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Romania au efectuat un apel national la candidatura pentru programele de sprijin pentru mobilitate, de la nivelul de masterat la cel post-doctoral.

   Cu aceasta ocazie, s-a anuntat deschiderea programului pentru nivelul post-doctoral, adresat tinerilor cercetatori romani din toate domeniile si disciplinele, cu conditia ca acestia sa fi sustinut teza de doctorat in ultimii sase ani. Timp de trei luni, pe durata perioadei 1 septembrie – 31 decembrie, cei selectionati vor beneficia de o subventie pentru a-si perfectiona cunostintele alaturi de specialisti francezi.

   In fiecare an, studentii romani dornici de a efectua studii universitare sau un sejur de cercetare in Franta pot aplica la diferitele programe de mobilitate academice. Printre acestea se numara bursele de masterat si de doctorat puse la dispozitie de guvernul francez incepand cu 15 decembrie, precum si programul de formare COPERNIC, care incurajeaza integrarea profesionala, sau programul de doctorat Ion HELIADE-RADULESCU, in cotutela cu Academia Romana, accesibile din data de 15 ianuarie.

   Toate aceste programe de mobilitate fac in prezent obiectul unui apel national la candidatura, deschis pana pe data de 28 februarie 2015. Studentii care doresc sa beneficieze de aceasta oportunitate si sa efectueze o specializare in Franta au la dispozitie pana la acea data pentru a redacta si a depune dosarul de candidatura.

   Alaturi de Ambasada Frantei din Romania, Institutul Francez sustine in mod activ mobilitatea studentilor romani care doresc sa beneficieze de o experienta intr-o universitate din Franta, in ideea de a incuraja formarea unei forte de munca francofone cu o calificare superioara pe piata romaneasca, dar si cu scopul de a contribui la imbunatatirea cooperarii stiintifice dintre cele doua tari. Pana astazi, peste 2000 de studenti romani au beneficiat de acest program de mobilitate.

   Toate informatiile utile (criterii de selectie, cuantumul bursei si avantajele, dosarul de candidatura, contacte, etc.) sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din Romania: http://www.institutfrancais.ro/category/bucarest/campus-france/bourses-detude/. Pentru orice alta informatie, puteti lua legatura prin e-mail, la adresa bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register