Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

PROFESORUL SI OMUL DE LITERE ANTOINE COMPAGNON VINE IN ROMANIA

PROFESORUL SI OMUL DE LITERE ANTOINE COMPAGNON VINE IN ROMANIA

PROFESORUL SI OMUL DE LITERE ANTOINE COMPAGNON VINE IN ROMANIA in cadrul ciclului de conferinte ale College de France in Romania

Comunicat de presa

   Invitat de catre Ambasada Frantei si Institutul Francez, profesorul si omul de litere Antoine Compagnon va efectua un turneu in Romania, la Bucuresti si la Cluj-Napoca, intre 22 si 25 februarie 2016. Pe durata acestei vizite, Antoine Compagnon va lua parte la conferinte, seminarii, dezbateri sau intalniri cu publicul si va acorda interviuri partenerilor media, dar si presei locale.

   In cursul perioadei petrecute la Bucuresti, prima zi, luni 22 februarie, va fi marcata de conferinta „Les Chiffoniers litteraires” la Universitatea Bucuresti, la ora 10.30 si de o prezentare a cartilor „Antimodernii” si „O vara cu Montaigne” la libraria Humanitas Cismigiu, la ora 18.00. A doua zi, marti 23 februarie, va participa la o intalnire stiintifica la Academia Romana, de la ora 11.00 si va sustine conferinta „Vivre au numerique”, in sala Elvire Popesco, la Institutul Francez, la ora 18.00.

   Deplasarea la Cluj-Napoca, in ziua de miercuri 24 februarie, va debuta cu o alta conferinta „Les Chiffoniers litteraires” la Universitatea Babes-Bolyai, la ora 12.00, urmand ca autorul sa isi prezinte cartea „Petits spleens numeriques” la Universitatea Tehnica, incepand cu ora 18.00. Pentru ultima sa zi petrecuta in Romania, omul de litere va acorda un interviu presei locale din Cluj-Napoca.

   Antoine Compagnon s-a nascut la Bruxelles la data de 20 iulie 1950, intr-o familie de sase copii. Dupa o adolescenta marcata de numeroase experiente in strainatate, s-a intors in Franta pentru a-si termina parcursul scolar intr-un liceu militar din departamentul Sarthe. Fostul elev al Scolii politehnice din Paris obtine titlul de inginer in urma absolvirii Scolii Nationale de Poduri si Sosele, iar in 1977 devine doctor in literatura franceza.

   Cariera sa profesionala incepe in anul urmator, cand devine conferentiar la Scoala politehnica din Paris (1978-1985), pentru ca apoi sa ocupe postul de profesor la Institutul Francez din Marea Britanie (1980-1981), la Universitatea din Normandia Superioara (1981-1985), la Universitatea din Maine (1989-1990), precum si la Universitatea Paris-Sorbona (1994-2006).

   In prezent, ocupa sefia catedrei de „Literatura franceza, moderna si contemporana: istorie, critica, teorie” in cadrul prestigioasei institutii de invatamant si de cercetare College de France (din 2006) si este profesor de limba franceza la Universitatea Columbia (din 1985). De asemenea, este membru in Consiliul de administratie al Bibliotecii nationale din Franta si al Fundatiei Singer-Polignac.

   Specialist in opera lui Michel de Montaigne si a lui Marcel Proust, activitatea neincetata de care a dat dovada Antoine Compagnon in domeniul literar a fost recompensata de catre autoritatile franceze, acordandu-i titlul de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare in 2007, de Comandor al Palmelor academice in 2008, de Ofiter al Ordinului national al Meritului in 2012 si de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor in 2013.

   Mai multe informatii pe site-ul Institutului Francez sau pe pagina de Facebook.

Discutii pe Facebook
libris.ro
Post a Comment

You don't have permission to register