Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

premiera opera nationala bucuresti cavalleria rusticana pagliacci

Premiera spectacolului Cavalleria Rusticana & Pagliacci, in regia lui Ion Caramitru, la Opera Nationala Bucuresti

   Opera Națională București prezintă sâmbătă, 31 martie 2018, și duminică, 1 aprilie 2018, începând cu ora 18:30 premiera spectacolului Cavalleria Rusticana & Pagliacci de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo. Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Johannes Wildner. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

   Pentru acest spectacol regizorul Ion Caramitru vine cu o concepție nouă, ambele intrigi
tratând gelozia umană și consecințele ei transpuse într-un realism puternic, după cum însuși declară:

   „Există în spectacolul de operă subordonat până la perfecțiune muzicii (note, măsuri, arii, balet, cor) un spațiu foarte generos pentru un soi de realism magic al spectacolului. Cu cât este mai mare convenția, cu atât mai mare libertatea. Este vorba despre realism de la început până la sfârșit. Nu vă lăsați înșelați de iluzia artei artistului. Cavalleria Rusticana se desfășoară în culori de alb și negru, Pagliacci se petrece într-un decor colorat; costume, scenă, decor palpabil, dar ambele ascund o crimă din gelozie.”

   În distribuția spectacolului se regăsesc nume sonore ale primei scene lirice românești și
invitați recunoscuți pe plan internațional.

cavalleria rusticana pagliacci opera nationala bucuresti   Fiind unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, Cavalleria rusticana justifică prezența sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio altă creație a lui Pietro Mascagni.

   Pagliacci este o operă în două acte compusă de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu.

   Opera este una din lucrările care figurează în repertoriul permanent al teatrelor lirice de
pretutindeni.

   Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Operei Naționale București sau online, la
http://tickets.operanb.ro

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register