Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Premiera: Pescarusul de A.P. Cehov în regia lui Andrei Serban

Andrei Serban la prima colaborare cu unteatru (independent) în România

Pescarusul de Cehov – „sper ca aceasta versiune va fi ultima”

   București, 12 iunie 2018 – Andrei Serban montează spectacolul „Pescarusul” de Anton Pavlovici Cehov, ca invitat la unteatru. Premierele spectacolului au loc pe 16 si pe 17 iunie la unteatru, de la ora 15:00, iar avanpremierele sunt programate pe 12, 13, 14 și 15 iunie, de la ora 19:00. Andrei Serban va participa la câte o sesiune de întrebari si raspunsuri cu publicul dupa fiecare premiera. Spectacolul face parte si din „Zilele unteatru”, festivalul consacrat pentru perioada verii în capitala si aflat în 2018 la editia a opta.

Pescarusul de la unteatru este si o altfel de premiera, fiind prima colaborare a reputatului regizor cu un teatru independent din România.

   „Am primit bucuros invitatia de a lucra la unteatru. Am regasit atmosfera anilor mei de tinerete de la La Mama din New York, acelasi spirit prietenos si liber, o comunitate de artisti care, fara niciun considerent material, sunt animati de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi <<forme noi>>”, spune regizorul Andrei Serban. El adauga: „Este o piesa care m-a urmarit toata viata si pe care nu am înteles-o pe deplin, desi am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare data altfel. Sper ca aceasta versiune sa fie ultima.”

   La această montare, Andrei Serban a lucrat împreuna cu regizorul secund Sânziana Stoican si cu asistentii de regie Cosmin Alexandru Purice si Florin Lita. Valentin Vârlan este scenograf consultant. Iar textul este o adaptare libera dupa o traducere de Masa Dinescu si Andrei Serban.

   Andreea si Andrei Grosu, „gazdele” de la unteatru, declara: „Colaborarea cu Andrei Serban ne onoreaza si se încrie în logica în care am construit aici un loc, o comunitate si un repertoriu în care credem cu totul. Noi spunem ca se scrie istorie cu aceasta întâlnire si vrem sa îi multumim lui Andrei Serban, care a acceptat provocarea de a lucra prima data într-un teatru independent din Romania. Vrem sa multumim si publicului nostru pentru ca ne este alaturi mereu. Asteptam cu bucurie premiera acestui spectacol eveniment”, concluzioneaza cei doi si adauga „Veniti la unteatru unde echipa noastra demonstreaza în fiecare zi ca teatrul independent este teatru profesionist.”

Pescarusul Cevoh Andrei Serban

Regizorul de teatru si opera Andrei Serban | foto Adi Bulboaca

   Biletele se vor pune în vânzare pe platformele specializate, iar detaliile vor fi publicate pe unteatru.ro în scurt timp. Rezervarile se pot face prin sms la 0721 268 516 sau email la rezervari[at]unteatru.ro , specificând numele, data, spectacolul si numarul de locuri.

Discutii pe Facebook
carturesti.ro

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register