Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Teodor Ilincai in dialog cu Adrian George Popescu

Povesti cu Artisti: Teodor Ilincai in dialog cu Adrian George Popescu

Comunicat de presa – Povesti cu Artisti: Teodor Ilincai in dialog cu Adrian George Popescu

   Marți, 18 iulie 2017, are loc ce-a de-a patra ediție din seria „Povești cu Artiști” – o inițiativă din cadrul Laboratorul de Artă, care are ca scop să adune laolaltă oameni curioși și iubitori de artă, dornici să se lase inspirați de poveștile artiștilor care au curajul să inoveze și au impact în domeniile lor artistice.

   Evenimentul Teodor Ilincăi în dialog cu Adrian George Popescu va avea loc pe data de 18 iulie 2017, începând cu orele 19.00, în grădina Verona (Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15). Timp de 2 ore, participanții vor lua parte la un dialog între 2 artiști despre importanța artei în societate, muzică și viața unui artist, dincolo de scenă.

    Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai mari tenori ai momentului pe plan internațional. Vocea sa caldă și puternică și timbrul său deosebit au umplut marile scene ale lumii.

   Teodor este mezinul familiei sale, al 13-lea copil, născut în Mălini, Suceava – în mijlocul unui loc idilic, unde bogăția viețuirii vine din lucrurile simple. Încurajat de familie, a urmat cursurile Liceului de Artă din Suceava. Astfel începea Teodor să înflorească și să pornească pe drumul său. A urmat apoi Conservatorul în București, iar în 2006 a devenit membru al corului Operei Naționale din București. Artistul a câştigat concursul de tenori din Szczecin – Polonia (în 2008) şi s-a clasat pe locul al II-lea la Concursul Internaţional de canto „Francisco Viñas” din Barcelona (în 2010). În anul 2009 a avut loc debutul său internațional pe scena Operei din Hamburg unde a interpretat rolul MacDuff din opera „Mcbeth” de Verdi, moment în care a început să cucerească scene mari din Europa precum Londra, Berlin, Barcelona, Hamburg, Viena.

   De la debut, Teodor Ilincăi a adăugat în repertoriul său numeroase roluri și a fost invitat să le interpreteze în multe dintre cele mai importante companii de operă din întreaga lume: Monte Carlo, Hamburg, Wien, Festivalul de operă Peralada, Sevilla, Deutsche Oper Berlin, Düsseldorf, Dresda, Duisburg, Festivalul de operă Macerata, Toulouse, Barcelona, Marsilia, Budapesta, Lausanne, San Diego, München, Genova, Strasbourg, Santiago de Chile, G. Puccini, MacBeth, La Traviata, Nabucco, Otello – G. Verdi, L’amico Fritz – P. Mascagni, Faust, Romeo și Julieta – Ch. Gounod, Evgeni Onegin – Tchaikovsky.

   Vom afla povestea din spatele succesului tenorului Teodor Ilincăi alături de contratenorul Adrian George Popescu.

   Adrian George Popescu este un artist sensibil, cu o voce măiastră. A studiat canto în cadrul Universității Naționale de Muzică din București și a cântat pe marile scene din București, America Latină, Spania și SUA. Adrian compune muzică pentru teatru – o muzică parcă din altă lume, care surprinde trăirile personajelor și ajunge la inimile publicului.

   „Povești cu Artiști” este contextul în care artiștii își cunosc publicul, iar publicul își cunoaște artiștii. Un schimb frumos de energie, inspirație, întrebări și răspunsuri care ne înalță conștiința și ne arată perspective noi despre cum poate fi trăită viața… și arta.

   Pentru mai multe detalii despre eveniment, dar şi despre activitatea Laboratorului de Artă, vă invităm pe pagina de Facebook și pe website.

Laboratorul de Artă este o organizație non-guvernamentală tânără care are ca scop promovarea inițiativelor artistice de impact din prezent din teatru, dans, muzică, pictură, fotografie, literatura, film,design și alte arii artistice conexe, precum și crearea de experiențe profunde de educare prin artă. Ne dorim să creăm un mediu în care oamenii să se poată exprima prin artă într-un moment în care, mai mult ca oricând, societatea ne împinge către consum imediat.

Discutii pe Facebook

Raftul cu idei - cronica de teatru, recenzie de carte, evenimente culturale, educatie, psihologie.

Post a Comment

You don't have permission to register