Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Pictura, Teatru si Istoria artei

Pictura, Teatru si Istoria artei la Fundatia Calea Victoriei

   Fundatia Calea Victoriei îti pune la dispozitie în luna mai cursuri si ateliere pentru a-ti explora creativitatea artistica. Poti experimenta pictura în acuarela, pe suporturi si în stiluri diverse sau poti invata tehnici si mecanisme teatrale.Cei pasionati sunt invitati sa învete despre Istoria artei si Istoria Picturii Engleze cu ajutorul unor imagini captivante, în compania lectorilor nostri charismatici.

   Istoria PICTURII ENGLEZE: Mari artisti si lucrari celebre, cu Mihaela Irimia, din 4 Mai – Naiva si relativ previzibila, pictura timpurie din Anglia catolica are mai curând valoare documentar-istorica. Odata însa cu marile transformari aduse de convertirea la protestantism si cu revenirea la forme ale artei de obârsie artazinala, pictura engleza se afirma ca o contributie europeana de exceptie. Nume precum Hogarth, Reynolds, Constable, Turner, Blake si Pre-Rafaelitii întregesc galeria celebritatilor punctate de artisti de mare forta în serviciul coroanei engleze, apoi britanice.

   Atelier practic de TEATRU, cu actrita Smaranda Caragea, din 5 Mai Veti gusta un pic din metodele de tehnica teatrala, aplicându-le si experimentând pe textele propuse. Orice text dramatic poate fi interpretat diferit de fiecare persoana în parte, chiar daca povestea este aceeasi, optiunea, scopul si bagajul de experiente ale fiecaruia fiind cele care fac ca textul sa fie transmis si receptionat diferit. Cursul se va finaliza printr-un mic spectacol la sediul fundatiei. Publicul va fi format din invitasii cursantilor.

   Curs de ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, din 8 Mai Acest curs de istoria artei te invita la survolarea a mai bine de doua milenii din cronologia artei europene. Încercând sa pastreze un echilibru cât mai stabil între popularizare si informatie de stricta specialitate, cursul vizeaza fixarea unor repere generale (artisti, evenimente, opere de arta celebre, inovatii artistice, evolutii stilistice etc.).

   ATELIER DE PICTURA si creativitate, cu Maria Balan, din 13 Mai Vei afla cum au luat nastere, cum au fost primite de public si de mediul artistic si ce au însemnat mai târziu, în timp, patru mari curente artistice. Pornim de la întelegerea notiunilor de baza despre stilurile prezentate si dobândim cunostinte de desen, culoare si compozitie. La fiecare întâlnire suportul pe care vei picta va fi diferit si vei afla cum pregatim (tratam) suportul respectiv si care sunt pasii realizarii unei picturi când vrem sa decoram un obiect de sticla, lemn, ceramica sau pânza.

   Atelier de PICTURA ÎN ACUARELA, cu Maria Balan, din 25 Mai – Împreuna vom parcurge cinci întâlniri pline de expresivitate, culori, trairi, pe parcursul carora ne vom familiariza cu tehnica acuarelei, vom folosi pastel si carbune pentru a îmbogati lucrarile cu plasticitati aparte si ne vom acomoda cu notiunile de baza legate de paginare, cromatica, tipuri de tuse, pete si linii în culoare.

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Mai multe detalii la  www.victoriei.ro

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro

Iubitor de arta si bun-simt, dispus intotdeauna la flirt cu Social Media, Advertising, Copywriting, Jurnalism si Fotografie. Entuziast Wordpress si SEO, dar cu limita, jurnalist pensionat inainte de termen din pricina dezgustului politic.

Post a Comment

You don't have permission to register