Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Festivalul Chants, sons sur scene la Club Control

PICNIC POETIC #haikunoi2015

   In acest an, luna francofoniei va fi marcata de un eveniment de talie nationala, un picnic francofon, ce va avea loc în acelasi timp, in 20 de localitati din Romania. Scopul este de a reuni tinerii francofoni romani cu personalitatile din lumea diplomatica, institutionala si de afaceri in vederea facilitarii schimburilor de idei in ceea ce priveste limba franceza, francofonia in Romania si de a promova multilingvismul. Momentul cheie al acestei prime editii este marcat prin publicarea de haikuri in limba franceza in retelele de socializare.

   Rezervati-va in agenda marti, 17 martie, intervalul orar 12:00-15:00.

In cadrul evenimentului Picnic poetic #haikunoi2015 mai multi ambasadori ai arilor francofone se vor deplasa in tara pentru a participa si a sustine evenimentul. Astfel, Excelenta Sa, dl François Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, va participa la evenimentul organizat la Palatul Culturii din Ploiesti. Totodata, printre Ambasadorii prezenti la evenimente se numara si E.S. Dna Joanne Lemay, Ambasadoarea Canadei, care va  prezenta la Craiova, E.S. Dna Faouz El Achchabi, Ambasadoarea Regatului Maroc in România prezenta la Pitesti si E.S. Dl. Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene prezent la Piatra-Neamt.

In Bucuresti, evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor, strada Dionisie Lupu nr. 46.

Intalnirea va incepe in fiecare oras la ora 12 cu activitati propuse de organizatori. La ora 14 toti participantii vor publica poeziile pe pagina personala de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2015.

Picnicul poetic este rezultatul colaborarii dintre membrii Grupului Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone (GADIF), Ambasada Frantei, Institutul Francez din Romania, lectoratele franceze, aliantele franceze, diverse centre francofone, liceele bilingve, bibliotecile francofone, catedrele de franceza.

Scopul este de a aduce laolalta studentii, elevii, bursierii Erasmus francofoni din Romania, comunitatea francofona cu ambasadorii, responsabilii delegatiilor sau institutiilor francofone, directorii companiilor, profesorii de franceza sau cu celelalte personalitati reprezentative ale francofoniei din Romania.

   Picnicul poetic face parte din seria de manifestari organizate de Ambasada Frantei si de operatorul sau cultural din Romania, Institutul Francez.

Puteti consulta programul integral al Lunii Francofoniei, editia 2015, pe pagina de web: www.institutfrancais.ro

Institut Francais Roumanie

Norbert ANDOR
Chargé de communication
Responsabil de comunicare
T: +40.374.125.229
P: +40.743.126.229
INSTITUT FRANÇAIS DE ROUMANIE
Direction régionale de Bucarest
77, boulevard Dacia 020051 Bucarest
www.institutfrancais.ro

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register