Multumim pentru vizita! Incercam pe cat posibil sa ajutam la crearea de continut din arii precum cultura, educatie, stiinta. literatura si altele. Orice distribuire este binevenita, asadar va invitam cu drag sa folositi butoanele de Social Media.

Parkour 2016

Parkour 2016

ARTISTII DEPLASARII IN MEDIUL URBAN SE PREGATESC DE O NOUA INTALNIRE IN ROMANIA in cadrul proiectului „Parkour 2016”

Comunicat de Presa

   Ca urmare a succesului inregistrat in cadrul editiei de anul trecut, Reborn Education Romania, Goethe-Institut din Bucuresti, Institutul Francez din Romania si Centrul Cultural German din Iasi demareaza o noua campanie Parkour. Acest proiect inedit, care se desfasoara exclusiv in mediul urban, va avea loc in perioada 9 – 24 aprilie in Romania si se va derula in trei etape. Prima parte a programului este prevazuta la Bucuresti, intre 9 si 15 aprilie, in timp ce a doua etapa se va petrece la Iasi, din 16 pana in 22 aprilie. Editia 2016 se va incheia in apoteoza, prin organizarea evenimentului de mare amploare „Parkour Jam” pentru al treilea an consecutiv, in weekend-ul din 23-24 aprilie, la Iasi.

   In cadrul acestei editii, evenimentul este pus sub semnul cooperarii internationale, dat fiind faptul ca Romania, Franta si Germania vor fi reprezentate de catre grupuri de practicanti Parkour. Intr-adevar, participantii vor beneficia de prezenta Traceurs.ro (asociatia de Parkour & Freerunning din Romania) si Reborn Education Romania – prima scoala de Parkour si de Freerunnig din Romania – inaugurata de catre Cristian Glovaschi si Justin Musina in anul 2011. De asemenea, scoala franceza Parkour Lyon va fi prezenta pentru a dezvolta si a promova aceasta disciplina, in timp ce colectivul german Parkour One, care cuprinde participanti germani, elvetieni, olandezi si italieni, va participa in ideea de a apara si de a difuza valorile Parkour-ului in intreaga lume.

Programul saptamanii din Bucuresti (9-15 aprilie):

  • sambata 9 si duminica 10 aprilie: descoperirea orasului Bucuresti, prin prisma practicii Parkour si realizarea unor materiale foto si video;
  • de luni 11 aprilie pana joi 14 aprilie – ateliere de descoperire (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei si Bibescu Voda) sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata, intre 11.00 si 13.00, precum si dupa-amiaza, in intervalul orar 14.00-16.00.
  • joi 14 aprilie, intre 17.00 si 19.00 – dezbatere despre parkour la cinema Elvira Popescu – bd. Dacia, nr. 77: proiectie de video-uri pentru a promova aceasta disciplina in randul artistilor, oficialilor, dar si publicului. Momentul de vizionare va fi urmat de o masa rotunda, in cadrul careia se va evoca istoria Parkour-ului, evolutia acestei practici, precum si filozofia pe care o promoveaza;
  • vineri 15 aprilie, intre 10.00 si 16.00 – performanta stradala (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei ṣi Bibescu Voda): eveniment deschis publicului, in cadrul caruia participantii isi vor desfasura activitatile intr-un spatiu deschis.

Programul saptamanii din Iasi (16-22 aprilie):

  • sambata 16 si duminica 17 aprilie: descoperirea orasului Iasi, prin prisma practicii Parkour si datorita unor materiale audiovizuale;
  • de luni 18 aprilie pana joi 21 aprilie – ateliere de descoperire: sprijiniti de catre practicanti romani, germani si franceza, participantii vor avea ocazia sa descopere practica Parkour intr-un mod ludic, in cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineata si dupa-amiaza;
  • joi 21 aprilie – proiectie cinematografica (Institutul Francez din Iasi): vor fi proiectate video-urile realizate la Bucuresti si lasi de catre participanti;
  • vineri 22 aprilie – ParkourDay Girl: ziua va fi dedicata promovarii practicii Parkour in randul fetelor si se va desfasura in cadrul unor ateliere de descoperire animate de catre practicante ale Parkour-ului.

Parkour Jam Iasi (23-24 aprilie) – Reuniune de mare amploare a tuturor practicantilor din Romania, Franta si Germania in Iasi. Acesta este cel mai important eveniment Parkour organizat in Romania.

   Parkour-ul este o practica individuala care consta intr-o deplasare eficienta efectuata doar prin propriile abilitatile motorii, in contexte urbane foarte variate. Este o tehnica care combina alergatul, saritul si escalada, puse in practica in functie de obstacolele intalnite. In ciuda faptului ca necesita o seriozitate deplina pentru a face fata antrenamentului fizic, aceasta practica se vrea ludica si lipsita de concurenta. Unul dintre obiectivele pe care si le propune Parkour-ul este acela de a-si proteja corpul si de a se antrena, pastrand totodata in minte aspectul utilitar al practicii. In cadrul acestei discipline, sunt prevazute inregistrari audiovizuale, care sunt efectuate prin intermediul unei camere amplasate pe casca participantilor.

   Pentru a urmari actualitatea evenimentului, va invitam sa accesati paginile de Facebook ale Parkour Alliance, Institutului Francez, Institutului Goethe.

Discutii pe Facebook
libhumanitas.ro
Post a Comment

You don't have permission to register